De woonkamer als volwaardig podium De woonkamer als volwaardig podium

Lepel Concerts zorgt voor een complete avond vermaak

, Tekst: Sander Nieuwenhuijsen

De woonkamer als volwaardig podium

Lepel Concerts zorgt voor een complete avond vermaak

Tekst: Sander Nieuwenhuijsen ,

Daar waar het bier een euro kost, het publiek op knus op de grond zit en nog gewoon gerookt mag worden spelen We vs. Death, Jonny Havens, Mount Hagen en (als bonus) Lost Bear

Lepel Concerts zorgt voor een complete avond vermaak

Bij de ingang staat een vuurkorf en een paar trappen later is daar de warme huiskamer van Trefkoel. Waar het bier een euro kost, de warme chocomelk met rum klaar staat en nog gewoon gerookt mag worden.

Het lijkt in 2009 een sport geworden concerten op bijzondere locaties te organiseren. Woonboten, containers, kerken en geen woonkamer lijkt nog veilig. Terwijl verschillende bands in het kader van het ‘Winter Welvaart Festival’ op boten door de hele stad optraden, zochten anderen de warmte op van de woonkamer van Trefkoel.

Daar wisselden Jonny Havens en Mount Hagen elkaar aan het begin van de avond af met mooie intieme liedjes.  De Groningers van ‘Mount Hagen’ treden voor het eerst op in deze bezetting. Over de naam zijn ze het nog niet helemaal eens, muzikaal overtuigen ze zeker. Jonny Havens (oorspronkelijk uit de USA maar woont tegenwoordig in NL) brengt in alle rust zijn kleine fragiele liedjes op de gitaar en mondharmonica.

Onaangekondigd, maar des te beter, overrompelt Lost Bear vervolgens het publiek. De overgang is groot van de intieme singer-songwriters naar deze 7-koppige band (waaronder twee drummers en een trompettist) die vol enthousiasme met hun rauwe indierock de woonkamer vullen. Tot slot  We vs. Death, die naast het feit dat ze ook uit Utrecht komen ook muzikaal veel gemeen hebben met hun voorgangers Lost Bear.

Lepel Concerts laat wederom zien dat de woonkamer een volwaardig podium kan zijn waar alle bands op volle sterkte tot hun recht kunnen komen. Een hoop goede muziek en gezelligheid dus voor slechts 4 euro. Je moet alleen even weten bij welke voordeur je aan moet bellen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen