Anti-Pop Consortium combineert IDM en hiphop op een unieke manier Anti-Pop Consortium combineert IDM en hiphop op een unieke manier

Ondanks matig opkomst wist hun futuristische sound ook live te overtuigen

, Johan Meerveld (tekst) & André Eggens (foto's)

Anti-Pop Consortium combineert IDM en hiphop op een unieke manier

Ondanks matig opkomst wist hun futuristische sound ook live te overtuigen

Johan Meerveld (tekst) & André Eggens (foto's) ,

Vorige week donderdag stond Anti-Pop Consortium op het Vera podium. Ondanks de matige opkomst wisten ze toch te overtuigen en mag Vera vaker hiphop programmeren

Ondanks matig opkomst wist hun futuristische sound ook live te overtuigen

Anti-Pop Consortium brengt hiphop voor een select publiek (letterlijk)
Een hiphopconcert in de Vera, dat is een zeldzame gebeurtenis. Sterker nog, de laatste keer dat er hiphop van hoog niveau te vinden was is alweer een jaar of zeven geleden. Toen stonden onder andere Sage Francis, Themselves, Murs en El-P op het podium.


De bedroevend lage opkomst doet vermoeden dat de gemiddelde Vera-bezoeker nogal terugdeinst voor zo’n gebeurtenis. Jammer, want Anti-Pop Consortium combineert IDM en hiphop al twaalf jaar op een unieke manier (okay, van 2002 tot 2007 waren ze disfunctioneel, maar dat zien we door de vingers). Ondanks de lage opkomst waren de mc’s M. Sayid, High Priest en Beans goed op dreef. Samen met producer/ engineer Earl Blaize wisten ze hun futuristische sound ook live overtuigend ten gehore te brengen. Veel materiaal van hun nieuwe album Fluorescent Black, afgewisseld met klassiekers als Ghostlawn en andere nummers van Arrhytmia.

Het was geen gelikte show maar vervelen deed het geen moment, het valt dan ook te hopen dat de Vera zich niet uit het veld laat slaan door de opkomst en het programmeren van hiphop eens wat hoger op de agenda zet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen