3voor12 Gelderland

Crowdfunding Nijmeegse band DOLS

Nijmeegse broers willen albums ook fysiek uitbrengen

DOLS is recent een crowdfunding gestart om de albums die de band tot nu toe heeft uitgebracht begin 2019 op cd te laten persen en er bijpassend artwork voor te laten ontwerpen. 

De broers Chris en Stijn Dols (1985) zijn opgegroeid in de Westelijke Mijnstreek en hebben gestudeerd en zijn woonachtig in Nijmegen. In 2015 zetten ze samen met vrienden zes songs op de band in de Local Sound Design Studio in Deventer en in augustus 2016 brachten ze hun naamloze debuut-ep uit digitaal in eigen beheer op muziekplatforms zoals Spotify en Apple Music.

Momenteel wordt er wederom in Deventer de laatste hand gelegd aan een nieuw album. Een langspeler deze keer met dertien tracks. Het is de bedoeling om het nieuwe album medio 2019 te releasen, het liefste ook op cd. Sneak-peeks met bewegend beeld en geluid kun je vinden op hun YouTube-kanaal.

Inmiddels is het eerder gestelde streefbedrag gehaald, maar DOLS mikt op een hoger bedrag. De meeropbrengst – doneren is nog altijd mogelijk vanwege een doelbedrag dat in nauw overleg met VoordeKunst is aangepast – komt ten goede aan de opnames van hun derde album en maakt het mogelijk om studiosessies te boeken. De crowdfunding loopt nog krap twee weken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12