3voor12 Gelderland

4df19: Whispering Sons laat zich niet van de wijs brengen

Geen 'nervous laughter' bij de Belgen tijdens technische problemen

Wie zijn ogen dicht doet zou zweren dat hier vanavond The Cure op de Arc staat. De bezwerende gitaarlijnen, de mysterieuze synthesizergeluiden en de donkere stem: veel van de karakteristieke geluiden van die band horen we vandaag namelijk ook terug bij Whispering Sons. De Belgen schieten geweldig uit de startblokken, waarbij vooral zangeres Fenne Kuppens de show steelt. Terwijl ze haar duistere zang perfect zingt, beweegt ze ook veel over het podium om het publiek bij de show te betrekken.

Toch zit niet alles mee: tijdens het eerste refrein van 'Alone' valt opeens alles uit op het podium. Als de elektronica weer werkt, pakt de band het nummer op professionele wijze midden in het refrein weer op, maar een tiental seconden later is het weer raak. Frustrerend, dus besluit de band de hitsingle even te laten voor wat het is.

Maar Whispering Sons laat zich niet van de wijs brengen: waar de muzikanten in het begin nog onbewogen op het podium staan, daar gaan ze steeds meer op in de muziek. Dat merk je ook aan het publiek: de afstand tussen de band en de toeschouwers lijkt steeds kleiner te worden.

Muzikaal valt er genoeg te genieten. Zo spelen ze 'Hollow' en 'Skin', twee stevige tracks met heerlijke industrial synthesizerlijnen, maar ook 'Waste' en 'Wall' zijn na het bevrijdende 'Alone' fenomenaal. Nee, de donkere muziek van Whispering Sons is wellicht niet voor iedereen. Maar wat de band hier vandaag neerzet, is uitstekend en is een perfect uithangbordje voor hun show in Doornroosje eind dit jaar.

HET MOMENT
Het blijft toch even spannend als Whispering Sons het, zoals beloofd, nog een derde keer probeert. En met succes: als de Belgen 'Alone' hebben voltooid, kunnen ze rekenen op luid gejuich. Er valt merkbaar een last van de schouders van de band en Fenne haalt opgelucht adem: "Het is gelukt."

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12