3voor12 Gelderland

#4df22: Shaemless ronkt en tiert

Nijmeegse rockers spelen bevlogen slotstuk bij Boog

Shaemless draait alweer een tijdje mee. De band werd opgericht in 2012 door gitarist Tom Brouwers, drummer Cyril Rommens en frontman Daan Sturm en later aangevuld met bassist Pepijn Rondo. In 2015 wonnen ze de Roos van Nijmegen, ze brachten vervolgens een viertal ep’s uit en in februari van dit jaar verscheen dan eindelijk debuutalbum SUUZ. Tevens deelde de heren het podium met bands als Wolfmother en Royal Blood. Genoeg live ervaring onder de arm dus om de Zomerfeesten 2022 bij het Boog podium op het Valkhof Festival tot een einde te mogen brengen.

Dat einde blijkt een hoogtepunt. De band is in topvorm en zelfs na een week wandelen en feesten heeft het publiek er nog volop zin in. De heren maken naar eigen zeggen post-punk, maar vanavond blijft het stukje post op veel plekken achterwege. Onvervalste punkrock blaast over het publiek. Op het podium wordt zoveel gezweet dat de shirts uitgaan en vooraan bij de moshpit staan mensen tegen de railing te beuken en te headbangen.

HET MOMENT
Wat zou een (post)punkshow zou zijn zonder dat er iemand gaat crowdsurfen? En jawel, tijdens één van de laatste nummers wordt er een jongen in het publiek omhoog gehesen, er wordt bier gegooid en mee geschreeuwd. Precies wat je van een band als deze op zo’n avond zou willen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12