3voor12 Gelderland

#4df22: Terzij De Horde helpt ons alle frustratie van ons af te gooien

Vlak geluid voorkomt echter een vroegtijdig kookpunt

Terzij De Horde, oftewel: weg van de massa, een nieuwe weg zoeken. En dat in de week dat 42.000 mensen dezelfde paden op en lanen in gaan en nog eens honderdduizenden mensen in dezelfde stad een feestje komen vieren. Maar de Utrechters komen als geroepen, want met het afgelasten van de eerste dag - na twee jaar te hebben moeten overslaan - is er genoeg frustratie die eruit gebeukt moet worden worden.

De band dartelt door een landschap van post- en black-metal en behoort daarmee niet tot de meest toegankelijke sets van de week. Vooral voor de echte metalliefhebbers dicht bij het podium is het genieten geblazen. Toch is het wel even werken voordat het publiek overstag gaat en tijdens 'Precipice' de eerste pits inzet. Aan de band zal het niet liggen. Frontman Joost Vervoort is goed bij stem en schreeuwt vol overgave over het veld en ook bij Jelle Agema (een van de twee gitaristen) zien we regelmatig een lach op het gezicht als hij weer een nnavolgbare riff uit zijn instrument perst.

Met het enthousiasme en de scherpte zit het meer dan goed. Maar wie achter in het veld staat, zal zich afvragen of het volume nog opgeschroefd gaat worden. Vooraan is het aanmerkelijk beter, al blijft het geluid wat vlak. Hierdoor gaan subtiele, vooral melodieuze elementen verloren in het muzikale geweld en het voorkomt dat we, hoe de band het ook probeert, we een dag eerder al het kookpunt bereiken. Misschien een mooi excuus voor een herkansing op Soulcrusher?

HET MOMENT
Als een van de vaandeldragers van de Utrechtse black metalscene weet Terzij De Horde als geen ander hoe je een goede show neerzet."We hebben nog één nummer" klinkt het met nog een heel kwartier op het tijdschema. Reden tot paniek? Nee joh, juist de aankondiging van een mooie eindsprint. Met 'In One Of The, I Am Your Enemy' hebben ze misschien nog wel het bruutste nummer van de set in petto.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12