3voor12 Gelderland

Nijmeegse Cultuurprijzen voor Linde Schöne en Ben Luderer

Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen voor de Nijmeegse zangeres

Zangeres Linde Schöne en tekenaar Ben Luderer krijgen respectievelijk de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen 2020 en de Karel de Grote Oeuvreprijs 2020. Linde Schöne als muzikant en grote belofte; Ben Luderer voor zijn werk met een grote liefde voor de Nijmeegse architectuur.

Linde Schöne (1993) ontvangt de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen. Als eerste vrouwelijke artiest tekent ze in 2014 bij hiphoplabel Noah’s Ark een platencontract. Ze debuteert in 2016 met de ep Liefde van de Vloer. Linde Schöne maakt indruk met haar liedjes, uitstraling en live-performance op festivals, optredens bij DWDD en met haar showcase op Eurosonic Noorderslag. Haar muzikale talent wordt door 3FM betiteld als “de beste Nederlandstalige r&b in tijden”.

Met het toekennen van de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen moedigt het college van burgemeester en wethouders Linde Schöne aan om haar muzikale hart te blijven volgen en haar talent nog verder te ontwikkelen. Wethouder cultuur Noël Vergunst: “Linde is een prachtige artiest die wat ze meemaakt deelt met haar luisteraars. Met haar lef is ze een voorbeeld. Nijmegen is als popstad trots op de grote belofte die Linde Schöne is.“

Ben Luderer (1937) krijgt de Karel de Grote Oeuvreprijs voor zijn bijzondere oeuvre, dat voor een belangrijk deel een eerbetoon is aan Nijmegen. Aan zijn grote project ‘Nijmegen in vogelvlucht 1876-1910’ werkte Luderer zevenenveertig jaar lang, van 1971 tot 2018.

Het college van burgemeester en wethouders kent iedere vier jaar de Karel de Grote Oeuvreprijs en iedere twee jaar de Cultuur Stimuleringsprijs Stad Nijmegen toe op voordracht van de adviescommissie Cultuurprijzen. De prijzen bestaan uit een geldbedrag, oorkonde en een beeld.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12