3voor12 Gelderland

4df19: Je oren laten uitspuiten door The Cold Vein

Nijmeegs-Amsterdamse noiserock-formatie stuitert en beukt

Metal-maandag vandaag op het Valkhof Festival, dus de kans op rustige muzak deze dag is net zo groot als een optreden van Marco Borsato op Defqon.1. Stuiterbal en menselijk Duracell-konijn Rudeboy doet op het Boog podium met de Nijmeegs-Amsterdamse formatie The Cold Vein een prima poging de oren open te spuiten met hun noiserock. Daar slagen ze voor het merendeel uitstekend in door de massieve mix van stevige bas, opgepompte drums, hysterische gitaar en de opgefokte zang van Patrick Tilon alias Rudeboy.

Juist, die van Urban Dance Squad-faam. Maar daar gaan we niet over hebben, want The Cold Vein laat zo’n wezenlijk ander geluid horen dat vergelijkingen met USD net zo zinvol zijn als een elektrische auto zonder stekker. Niet bruikbaar dus. Schoonheidsfoutjes? Ja, die zijn er ook. Het klinkt iets té rommelig soms. Maar als je bedenkt dat de formatie pas krap een maand geleden hun live-debuut maakte op Mañana Mañana, gaat het optreden vanavond zeer verdienstelijk. Het stuitert en beukt. Nu snel dat album afmaken en terugkomen voor een langere set.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12