3voor12 Gelderland

#4df22: Doodseskader zoekt de extremen op

Jeugdvrienden brengen het beste van de Belgische metalscene bij elkaar

Wat krijg je als je de noise van Doodseskader en de doom van Amenra in de blender gooit daar een snufje jeugdvriendschap overheen strooit en het geheel vervolgens een pandemie lang laat sudderen? Doodseskader inderdaad, het passieproject van jeugdvrienden Tim de Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You) en Bert Minnaert (Kapitan Korsakov, The K.). Met hun mix van doom, grunge, industrial, noise en trap doen ze vandaag een serieuze poging om het hele Valkhofpark systematisch met de grond gelijk te maken.

Doodseskader is vanavond namelijk naar Nijmegen gekomen om te slopen. De bassist en drummer staan tegenover elkaar opgesteld om alles te kunnen geven. Laat je niet misleiden als het duo een nummer rustig en kabbelend inzetten met een trap beat en melodische basspartijen. Doodseskader zoekt de extremen op en kan er daardoor plots met gestrekt been ingaan. Zware effecten op de bas en de zang en gaan. Doom en noise vinden elkaar, terwijl de twee grootheden in de Belgische metalscène steeds contact en controle blijven houden. Zij bepalen hoe de sloopwerkzaamheden plaatsvinden.

HET MOMENT
Voor het laatste nummer begint pakt Tim de Gieter voor het eerst de microfoon om iets tegen het publiek te brengen. Hij zegt dat hij normaal gesproken niks tussen de nummers door zegt, maar dat hij voor vandaag een uitzondering maakt omdat hij even gezegd wil hebben hoezeer hij het waardeert dat het publiek er is. Hij voegt toe dat het publiek zich geen voorstelling kan maken van hoe betekenisvol dat op dit moment voor de band is. Het duo heeft ondanks de tropische temperaturen vanavond duidelijk alles in de strijd gegooid. 

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12