3voor12 Gelderland

#4df18: Charlie & The Lesbians zuigen energietank van publiek helemaal leeg

En dat smaakt als een heel erg lekker optreden

Charlie & The Lesbians is een stel punkers uit Brabant. Daarmee is wellicht al voldoende gezegd, bovendien zijn ze capabel genoeg om zichzelf voor te stellen. Gedurende Popronde 2017 of op Eurosonic was een eventueel voorproefje al mogelijk. Wordt het vandaag, op het tweede podium van het Valkhof, wederom knallen?

Na vijf minuten is het alweer duidelijk: het Valkhof Festival kent het viertal nu ook. Voor de Boog is een radioactieve zone ontstaan waarin de zwakke broeders snel geëvacueerd worden. Charlie en kompanen zorgen professioneel voor een opruiing, zonder voorzichtig te werk gaan. Natuurlijk, het is ongepolijst en simpel, maar dat deert het begin van de show geen moment.

‘Leave Me Be’ valt vandaag op, omdat het scheurt als geen ander. Charlie, die vandaag doet denken aan Billy Corgan, is opvallend goed bij stem, misschien zelfs beter dan op plaat. Het gitaarwerk daarentegen lijkt elkaar in al dit geweld wat te verliezen. Maar dit is zo’n optreden waarbij dat bar weinig uitmaakt. Charlie Hoeben blijkt bovendien een zeer sociaal persoon, want hij is veel tussen de mensen te vinden. Hij doet het echter niet allemaal alleen, want de uitgesproken intensiteit van het Brabantse punkgezelschap is uitstekend verspreid over de bandleden. Vlammende backgroundvocals, los geschudde haarbossen (hier laat de frontman steken vallen) en het rood op de wangen. Dit werkt nou eenmaal zeer aanstekelijk.

Het publiek lijkt niet super bekend te zijn met de band, maar vanwege de uitlaatklep die het levert, stromen velen toe. En die geven net zoals Charlie, alles deze avond. Muzikaal stort het wellicht in, maar de connectie met het publiek blijft maar groeien. Dit gaat de boeken in als hoogtepuntje, want de band doet precies wat je verwacht. Geen verrassingen. Uitstekend.

HET MOMENT:
Er zijn veel uitbarstingen, maar ‘Hating My Life’ spant de kroon vandaag. Alles klopt eraan, rauwe gitaar, schreeuwende drumster en Charlie Hoeben scant met zijn indringende blikken over het Boogpubliek.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12