De Nijmeegs-Amsterdamse noiserock-formatie The Cold Vein staat bijna 3 jaar na hun debuut op een Nijmeegs podium (Valkhof Festival 2019) weer in Nijmegen, dit keer in Merleyn voor de releaseshow van hun debuutalbum. Als support-act treedt GEISHAS OF DOOM op, een lo-fi punkrockband met leden van o.a. een aantal Nijmeegse bands. 3voor12 Gelderland was bij de releaseshow voor een fotoverslag.

Het concert

The Cold Vein + Geishas of Doom, zaterdag 16 april 2022, Merleyn Nijmegen

The Cold Vein is een niets ontziende noiserock die in 2019 op het Valkhof Festival stond. Een deel van de band is afkomstig uit de uiteengevallen Nijmeegse punkband Lawine, terwijl een ander deel zijn sporen verdiende in het rocktrio Udarnik en zanger Patrick Tilon alias Rudeboy deel uitmaakte van raprockformatie Urban Dance Squad.

The Cold Vein nam afgelopen 'rampjaar' hun debuutalbum op. Op simple trick more voodoo staan negen noiserock nummers, waarvan zeven zijn opgenomen in de Galloway Recording Studio in Nijmegen. Het debuut wordt fysiek uitgebracht met Record Store Day zaterdag 23 april op het label Sounds Haarlem Likes Vinyl.

GEISHAS OF DOOM is een lo-fi punkrockband met leden van o.a. Automatic Sam, Giant Tiger Hooch en Shaking Godspeed. Hun meest recente release - Sick Music For Sicker People - Vol. 3 - verscheen een paar weken geleden. Het resultaat is geïnspireerd door Amerikaanse punkrock uit de jaren ’80 (Black Flag, Butthole Surfers, Sonic Youth).

Geishas Of Doom

Geishas Of Doom

The Cold Vein

The Cold Vein

The Cold Vein

The Cold Vein