Donderdag 21 april was de vierde editie van de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live, waarbij Awards werden uitgereikt in 5 categorieën. Naast de uitreiking waren er optredens van Abel, Marise, de Olaf Putker band (vervanger Foxlane die helaas verstek moest laten gaan) en L'Asset. Job ten Berge (oprichter van de Circus Factory in Nijmegen) presenteerde de avond en reikte de Awards uit aan de winnaars. We genieten nog even na van de goed bezochte avond met de foto's.

Fans konden bands/muzikanten nomineren voor de 3voor12 Gelderland Awards in vijf categorieën. Dat werd massaal gedaan wat resulteerde in een shortlist die voorgelegd werd aan een vakjury die uiteindelijk de winnaars koos. De vakjury bestond uit: Erik Ramaker (talentmaker Achterhoek, programmeur DRU, Ulft), Eva von der Assen (programmeur PAARD, Den Haag), Raoul Soentken (drummer/drumleraar/producer, Edgetip in Arnhem), Jort Jongsma (producent/cameraman, De Mobiele Filmcrew) en Ron van der Sterren (coordinator popUPop, Wageningen).

Winnaar Beste release was Marise met haar single Koude Lijf. Winnaar Beste artwork waren The Stone Souls voor het album The Stone Souls. De band ontving ook de award voor Beste nieuwkomer. Winnaar Beste live performance was Jack Jarryd. Hij kon zelf helaas niet aanwezig zijn vanavond, dus de prijs werd namens hem in ontvangst genomen. Winnaar Beste video was Thaïti met Il Giorno.

Tijdens de Awardshow waren er naast de uitreiking ook optredens van verschillende Gelderse acts.
Abel is een 23-jarige rapper uit Arnhem die in oktober 2021 zijn eerste single uitbracht van zijn aanstaande debuutep: 'Lege Zaal (Intro)'. De Achterhoekse Marise (Marise den Bakker) maakt Nederlandstalige electropop. De teksten zijn een dagboek en verhalen over gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Olaf Putker brengt alternatieve americana met een voorliefde voor eigentijdse indie en zeventiger-jaren folk. De alt synth-pop act L'Asset is de band rondom zangeres Tessa Lamers, geboren in Nijmegen. De band bracht vorig jaar november hun debuut-ep Bird's-Eye uit.

Abel

3voor12 Gelderland Awards 2022

The Stone Souls - Award voor Beste Artwork

Marise

Marise - Award voor Beste release

3voor12 Gelderland Awards 2022

The Stone Souls

Olaf Putker Band

Jack Jarryd - Beste live performance

Thaïti