Jeroen Antoine (Altijd Onderweg en Disci X Lerrie), een naam die nog vaker voorbij zal komen, heeft afgelopen 22 februari zijn ep Alles Mist uitgebracht. Hij windt er geen doekjes om en gaat met de billen bloot: hij wil taboes doorbreken met zijn gloednieuwe plaat. 3voor12 Gelderland sprak met hem voorafgaand aan de release, benieuwd naar het gezicht en het verhaal achter de plaat.

Slechts het begin

Jeroens visie op muziek is duidelijk: “Als je een naam wil maken voor jezelf, moet je blijven produceren.” Produceren doet hij zeker. In korte tijd verschenen er vier singles en de vijfde maakte zijn ep Alles Mist compleet. “Mijn ep is mijn visitekaartje. Ik wil met deze plaat laten zien wat ik allemaal kan en wil mij van alle kanten laten zien.” Met veel support vanuit zijn muzikale achterban kwam eind februari zijn complete ep online. Voor de Nijmegenaar is dit slechts het begin. “Ik wil hierna sowieso nog twee, misschien wel drie ep’s uitbrengen.” Een label plakken aan zijn muziek is volgens Jeroen lastig. “Je kan het alternatieve hiphop noemen, maar elk nummer van de ep is zo anders, dat ik het lastig vind. Mijn volgende ep gaat weer heel anders zijn dan dit.”

Jeroen bij Altijd Onderweg

Voor jezelf kiezen

Het project is er één dat al lang in de pijplijn zit. Al langer dan zes jaar is hij bezig met dit soloproject. Het is niet het enige project waar Jeroen Antoine mee bezig is. Hij maakt onderdeel uit van hiphopcollectief Altijd Onderweg en van Disci X Lerrie. “Ik heb nooit echt de ballen gehad om te zeggen: ‘weet je wat, ik ga dit voor mezelf doen’. Ik moest me altijd verschuilen achter een collectief, of achter Simon (Disci X Lerrie). Nu heb ik eindelijk het gevoel dat ik er klaar voor ben.”

Balans

Een goede balans vinden tussen alle projecten is niet altijd even makkelijk geweest, geeft Jeroen aan. Voor hem was het echter wel duidelijk dat dit het uitgelezen moment was om andere projecten op een iets lager pitje te zetten en zich volledig in zijn ep te gooien. “Ik geloof dat je één project moet kiezen en daar voor 100% voor moet gaan.”

Jeroen (Antoine) Lazeroms

Kwetsbaarheid

Door open en bloot zichzelf in de spotlight te zetten, hoopt hij taboes te kunnen doorbreken. Onderwerpen bespreekbaar maken, leidt tot herkenning, meent Jeroen. Hij wil de barrière doorbreken en doet dat door met zijn muziek zijn verhaal te vertellen in de hoop dat mensen zich ermee kunnen identificeren. “De volgende plaat zal bijvoorbeeld gaan over verslaving waar ik zelf ook mee kamp. Achter de schermen is er zoveel aan de hand bij mensen, maar het is onderdeel van de huidige cultuur om alleen de de mooie dingen te delen en het slechte achterwege te laten.” Hij hint hierbij ook naar het gebruik van sociale media en de eenzaamheid die dit met zich meebrengt, waar zijn laatste track en titelsong van de ep Alles Mist over gaat.

"Dit is wie ik ben"

“Die beeldvorming dat alles perfect moet zijn en problemen moet je voor jezelf houden, ik vind dat een hele rare mentaliteit. Ik zou het mooi vinden dat door mijn nummers te delen die over mijn problemen gaan, ik mensen kan aansporen het gesprek aan te gaan.” Hij geeft aan dat de mensen om hem heen zijn openheid soms zorgwekkend vinden: “Ze zeggen dan tegen mij ‘oeh, moet je dat wel zeggen?’, maar juist daarom moet ik dit doen. Men denkt dat ik kwetsbaarder ben door mezelf zo open te stellen, maar ik denk het tegenovergestelde. Doordat ik mezelf zo openstel, kan niemand mij nog raken. Dit is wie ik ben en als je het er niet mee eens bent, ja, dan ga maar lekker naar huus.” Duidelijke taal waar bravoure vanaf straalt.

Toekomstperspectief

De bühne lonkt, maar voorlopig kan Jeroen Antoine zijn kunsten nog niet op het podium delen: hij mist nog een bassist. Grote plannen zijn er wel. “Ik ga mij inschrijven voor de Popronde en aankomende september komt er weer nieuwe muziek aan. Het zou wel echt heel tof zijn als het lukt allemaal. Dan zouden we meteen kunnen doorpakken.” Eerst komt nog Altijd Onderweg, waarvan binnenkort een single zal verschijnen. Jeroen Antoine is een naam om zeker in de gaten te houden. Volg hem op sociale media en zijn ep Alles Mist staat online op Spotify, Deezer en iTunes.