3voor12 Gelderland bestaat in 2019 15 jaar en Het Valkhof Festival 25 jaar (sinds 1994, toen nog als De Affaire). Reden genoeg om in dit jubileumjaar naast alle andere bands een speciale line-up samen te stellen met Gelderse acts. In de aanloop naar #VF19 stellen we ze aan je voor. In dit artikel: de Nijmeegse singer-songwriter Lisa Nobel.

Wanneer?

Lisa Nobel. Valkhof Festival 2019. Donderdag 18 juli, Entree podium.

Het is natuurlijk allemaal geen wedstrijd, maar toch vonden wij het hartstikke terecht dat Lisa Nobel eerder dit jaar de singer-songwritercompetitie Nootuitgang op haar naam wist te schrijven. De Nijmeegse maakt namelijk lieflijke luisterliedjes die even melig als melancholisch zijn. Met een lach en een traan dus, maar vooral met een knipoog. Ze laat zich niet slechts inspireren door de Nijmeegse natuur, maar ook door haar roerige studentenbestaan en de soms wel zeer creatieve Tinderbio’s die ze daarin tegenkomt.

Voor fans van: Maaike Ouboter, Wende en Lucky Fonz III

Nieuws

35 nieuwe namen voor Valkhof Festival 2019 én 3voor12 Gelderland presenteert de grootste talenten uit Gelderland (17 april 2019)
Speciaal voor deze editie presenteert 3voor12 Gelderland vanwege hun 15-jarig bestaan dit jaar de grootste talenten die Gelderland te bieden heeft: Eerie Wanda, The Cold Vein, Dino Kids, DOLS, Snow Coats, Just Big Hills, Jeroen Antoine, Benji, Let’s Get Lost, Mt. Echo, Dunter Flinn, INDIGO en Lisa Nobel. > Lees meer

Lisa Nobel wint singer-songwriterwedstrijd Nootuitgang 2019 (30 januari 2019)
Afgelopen dinsdag was de finale van de singer-songwriterwedstrijd Nootuitgang op de Radboud Universiteit, de wedstrijd georganiseerd door Cultuur op de Campus. De strijd ging tussen drie finalisten, maar uiteindelijk bleek Lisa Nobel de winnares. > Lees meer