The Naked Sweat Drips tekenen bij Butler Records

Debuutplaat Psycho Sister verschijnt 9 september

Redactie 3voor12 Gelderland ,

The Naked Sweat Drips, de band met de psychedelische klanken, heeft getekend bij Butler Records (Lamb, Felice Brothers, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter). De opvolger van hun zelf uitgebrachte debuut-ep 'Psycho Sister' komt na de zomer op 9 september uit.

The Naked Sweat Drips combineert intense psychedelische klanken met psychopathische teksten. De band bestaat uit Winand Derks van de Ven (gitaar), Luc Jeuken (toetsen), Stefan Kollee (zang), Kristian Strik (gitaar), Rick Veldkamp (bas) en Jimmi Vos (drums). In 2013 brachten de mannen hun titelloze ep uit en in 2016 volgt hun debuutalbum Psycho Sister. Dat album is in de zomer van 2015 opgenomen met Jeroen van de Putte (o.a. De Staat) in de BigMouth Studio in Nijmegen. Het album verschijnt via Butler Records (Lamb, Felice Brothers, Anneke van Giersbergen, Donnerwetter), het eigen label van Bertus Distributie.

Het album voelt als een muzikale zondvloed die je beetpakt en vervolgens volledig door elkaar schudt en dat met een tomeloze energie die zeer aanstekelijk werkt. Zowel op dit album als live is de Siamese zesling zo op elkaar ingespeeld en zijn de songs van zo'n hoog niveau dat er geen twijfel over bestond om met de band in zee te gaan.

De release party is 9 september in Merleyn, Nijmegen maar de signing zal al eerder gevierd worden op het Mañana Mañana festival a.s.17/18/19 juni waar de band naast Tim Knol en Boogie Beasts één van de hoofdacts op de vrijdagavond is.

Tom Willinck (Butler Records): "We zijn bij Butler Records verheugd op het tekenen van The Naked Sweat Drips. Het zijn precies de jonge enthousiaste persoonlijkheden als zij met wie wij gezamenlijk het nog prille label op willen bouwen. We rekenen dan ook op een vruchtbare samenwerking die veel moois zal opleveren."