#valkhof15: Club Voerweg sluit af in stijl

Dancepodium eindigt met betere 70's-disco

Harold Broedelet ,

Alle stijlen kwamen voorbij op Club Voerweg, maar één genre ontbrak: disco uit de vorige eeuw. Daarom stonden op de afsluitende avond de dj’s van Spectrum on stage. Het spits werd afgebeten door Ferdi Blankena & Sense Unique, gevolgd door de onemanshow van Dollkraut met als klap op de vuurpijl ‘grandmaster’ Davy Brandts.

Het is miezerig weer als het dj-duo Ferdi Blankena & Sense Unique hun vinylplaten op toeren brengen. De Deventenaren draaien uitsluitend zwarte schijven. Hun old skool-disco met modern tintje verleidt nog niet tot het losgooien van de heupen. De vloer is mager bezet, maar de combi van disco, funk en house is een streling voor de oren. Als het dan toch dansbaar wordt stroomt de dansvloer vol. Maar meteen slaat het weer dood als er niet-dansbare spacy synthesizersounds uit de boxen komen. Dat duurt gelukkig niet lang, waarna de groove weer wordt opgepakt. 

Als Dollkraut achter het instrumentarium kruipt, begint het harder te regenen. Iedereen staat opgehokt onder een boom of op een andere droge plek. Maar Dollkraut heeft de juiste remedie: meer beats en warme klanken. Massaal verlaten de danceliefhebbers hun schuilplaats. Als het hemelwater opnieuw neerdaalt, worden de reuzenbanners van Doornroosje gepromoveerd tot reuzenparaplu. Daaronder danst de meute er lustig op los. Intussen roert Dollkraut er een vleugje salsa doorheen. Lekker cool, of beter gezegd, lekker spicy. Ook voor een eigentijdse discomix van het thema van ‘War of the Worlds’ draait hij zijn hand niet om. Met zijn Cuban-vibes concurreert hij zelfs met de Hennes Latin Stage aan de overkant van de straat.

Sluitstuk van de avond is de grote meester van het label Spectrum, Davy Brandts. Met vlotte beats en samples houdt hij het tempo erin. Maar aan het eind van de avond lijkt de fut er uit bij de dansers. Er wordt vooral gehangen op de vloer, slechts enkelen wagen een dansje. Waarschijnlijk is het tegenvallende weer daar debet aan. Aan de set van Davy ligt het in ieder geval niet.