Drift Festival viert vijfjarig jubileum

Alles uit de kast gehaald voor lustrumeditie

Redactie 3voor12 Gelderland ,

Op zaterdag 6 juni rukt danslievend Nederland uit naar Nijmegen voor het vijfjarige jubileum van Drift Festival. Wederom maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. Het programma bestaat uit een uitgekristalliseerde mix van wereldtoppers en vers talent. Zoals altijd is er volop ruimte voor vernieuwende kunst.

Programma

Drift Festival heeft zich in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een vaste waarde in festivalland en brengt liefhebbers van het eerste uur twee keer per jaar samen. Voor de jubileumeditie is alles uit de kast gehaald. Zo is er een exclusieve live show van techno pionier Surgeon die als geen ander rauwe rollende techno en breekbare elektronica met elkaar weet te verbinden. Sinds begin jaren 90 streeft de Britse geweldenaar vooruit en sloopt hij met chirurgische precisie dansvloeren over de hele wereld. Mathew Jonson heerste afgelopen Herfstdrift en wordt deze keer ingevlogen voor een zeldzame samenwerking met Minilogue. Hoewel het Zweedse duo eigenlijk niet meer samen optreedt maken ze voor Drift Festival een uitzondering en presenteren een extra lange set. Luke Slater blendt onder zijn Lb Dub Corp alias abstracte house met sferische techno. Velen kennen hem van Planetary Assault System maar deze keer tapt hij uit een ander vaatje. 2015 is nu al het jaar van Levon Vincent. Twee weken geleden bood hij zijn debuut album gratis aan op facebook en sindsdien is hij het onderwerp van gesprek. In de eerste plaats omdat het een steengoed album is, maar zeker ook omdat de New Yorker met zijn unieke combinatie van house en techno een magistraal dj is die zijn ambacht tot in de puntjes beheerst. Hessle Audio leden Pangaea en Pariah bundelen hun krachten en rocken een wervelende dj set. Mind Against neemt revanche en keert terug nadat ze afgelopen herfst hun vlucht misten. Met een hoge notering in de Resident Advisisor top100 zijn ze populairder dan ooit en draaien ze over de hele wereld. Verwacht epische deephouse van een zeldzaam hoog kaliber. Marquis Hawkes draait moddervette house en imponeerde in 2014 vriend en vijand met een reeks ijzersterke releases. De Franse Molly zoekt het in een wat dieper en gestripter geluid maar is net als Hawkes bezig met een stevige opmars. Natuurlijk zijn ook de Vaderlandse strijdkrachten vertegenwoordigd met publieksfavorieten als Benny Rodrigues, Sandrien, Job Jobse, Dollkraut, Carlos Valdes en Pitto. Uit eigen wateren komt Nijmeegs wonderkind Satori zijn nieuwste live show presenteren en draait Blauwdruk organisator Thomas Elmore een warme openingsset. Drift organisator Brent Roozendaal kan natuurlijk niet ontbreken op dit vijfjarige bestaan en maakt het programma compleet. 

Naast muziek programmeert Drift in samenwerking met Oddstream voor het tweede jaar een vernieuwend kunstprogramma om zo dé ideale festivalambiance te scheppen. Met zorg en aandacht wordt er op het inspirerende Vasim terrein een totaalbeleving gecreëerd waar duizenden gelijkgestemde liefhebbers samen kunnen dansen.

Drift Festival 2015

Surgeon – live
Mathew Jonson & Minilogue – live
Levon Vincent
Luke Slater
Mind Against
Pariah & Pangaea
Marquis Hawkes
Dauwd – live
Molly
Benny Rodrigues
Sandrien & Carlos Valdes
Job Jobse
Pitto
Dollkraut
Satori – live
Thomas Elmore
Brent Roozendaal

Datum: 06-06-2015
Locatie: VASIM - NIJMEGEN
info: www.driftfestival.nl
tickets: €37,50,- (excl. service / excl. ticketfee)