Prijsvraag Plufest 2014 Prijsvraag Plufest 2014

Spetterend festival in één dag

, Redactie 3voor12 gelderland

Prijsvraag Plufest 2014

Spetterend festival in één dag

Redactie 3voor12 gelderland ,

Is het een feest, is het een festival, is het een evenement? Het is Plufest! Met heel veel rock, theater, drank, mannen met snorren, vrouwen met rondingen en kinderen met plezier. 3voor12 gelderland mag twee kaarten weggeven!

Acht bands, twee dj's, theateracts, akoestische rock-'n-roll, culinaire hoogstandjes, drank en bingo. Wil jij daarbij zijn? 3voor12 gelderland mag twee kaarten weggeven, dus doe mee met de prijsvraag en maak kans op gratis toegang!

Prijsvraag: in welk jaar werd de Plufabrieken een woon- en werkpand?
Stuur je antwoord uiterlijk 19 maart 23:57 uur naar 3voor12nijmegen@gmail.com.Plufest 2014 is het feest waarin Black Bottle Riot thuiskomt. De inmiddels gearriveerde rockband, die dit jaar hoge ogen gooit met het nieuwe album Soul in Exile, gaf zijn eerste optreden ooit in de Plupub. En voorman Simon Snel woonde jaren in de Paraplufabrieken. Nu sluiten ze Plufest af op de binnenplaats.

Verder: de band Bone Man uit Duitsland die met hun psychedelische rock heel Europa onveilig maakt en dus ook Nijmegen niet links laat liggen. En Death Alley met leden van Gewapend Beton en The Devil's Blood. Zij komen met snoeiharde rock testen hoe sterk de fundering van de Paraplufabrieken is. En wat te denken van GardenFest? Het smaakt als Daft Punk en ruikt als LCD Soundsystem. Dansen, dansen, dansen.
 
Ook zijn de lokale helden van Geiser van de partij. De lokale helden combineren noise, sludge, stoner, postrock en metal. Wie genoeg heeft van al die mannen gaat kijken bij Cheap Thrills. Vier rockvixens die via de Popronde door het land toerde

De stoner-rock-psyche van Glowsun uit Frankrijk leverde de band al een voorprogramma van Karma To Burn op en een optreden op het Stoned From Underground Festival. Stennes doet het dan weer heel anders, met bluesrock zoals die in de jaren zestig en zeventig al te horen was.

Naast al deze bands is er nog Claustrofonie die probeert zoveel mogelijk, zo groot mogelijke hits in zo klein mogelijke ruimtes in de Plu te spelen. Jetblack Fiftysix gaat in de tuin van de buren met twee gitaren en drums meerdere akoestische rock-'n-roll-sets neerzetten. Er zijn theater acts en er worden spelletjes gedaan. Je kunt op de foto als een vampier en er loopt een rock-'n-roll-zuster rond die zorgt dat iedereen in vuur en vlam blijft.
 
De Plupub is voor de gelegenheid omgetoverd tot de bar uit de film From Dusk Till Dawn. DJ's van dienst zijn Psy(((0))) en Slowpoke. De drank is uiteraard ruim voorradig en eten is er van Delicia en Uit Koken.

Plufest vindt plaats op 22 maart in de Paraplufabrieken te Nijmegen. Kaarten zijn te koop bij Señor Hernandez in de Houtstraat of via contact@plupub.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland