Shaking Godspeed speelt een gewonnen thuiswedstrijd

The Heat moet niet te lang treuzelen met hun langverwachte album.

Bernard Bodt ,

Afgelopen vrijdag speelde Shaking Godspeed met als support The Heat in de concertzaal van Brigant. De dag ervoor had de helft van Shaking Godspeed, de heren Ostermann en Kemkens, al als onderdeel van Donnerwetter de bovenzaal van Luxor Live vol weten te krijgen bij hun albumpresentatie. 3voor12 gelderland was benieuwd of dat dit keer weer zou geschieden.

Het concert

Shaking Godspeed met als support The Heat in de concertzaal van Brigant, voorheen kultuurhuis Bosch, op vrijdag 20 december 2014.

De muziek

Shaking Godspeed begint zoals Donnerwetter eindigde, met het ijzersterke nummer Commando. Fraai uitgevoerd door beide gitaristen van het ensemble: Wout Kemkens en Rocco Ostermann. Commando is echt zo’n nummer dat beter wordt naarmate het vaker uitgevoerd en uiteraard beluisterd wordt. Helaas moeten Maarten en Alex bij dit nummer werkloos toekijken. Misschien tijd voor een uitvoering waarbij alle bandleden een rol hebben? De band is momenteel in bloedvorm en laat live horen dat de hoge waarderingen voor hun laatste plaat Welcome Back Wolf niet ten onrechte worden gegeven. Nieuwelingen Rocco en Alex spelen alsof ze al jaren bij de band zitten.

Support The Heat kan, als ze de lijn doorzetten, wel eens de verrassing voor 2015 worden. Tot op heden hebben ze slechts een 7” single uitgebracht. Hun lp-release viel in het water doordat een bandlid een half jaartje vrij af nam. Afgaand op wat we live mochten beluisteren aan nieuwe nummers kan de uitgestelde plaat wel eens een echte topper binnen hun genre worden. Dus jongens, niet te lang ermee wachten.

Plus

Het toetreden van een tweede gitarist heeft de sound van Shaking Godspeed een extra laag gegeven die ervoor zorgt dat het optreden van begin tot het einde blijft boeien. Wat The Heat aan nieuwe nummers liet horen, belooft veel voor de toekomst.

Min

De zaal had wat beter gevuld kunnen zijn. Het is jammer dat het Arnhemse publiek  de weg naar Brigant nog niet in groten getale weet te vinden. Aan beide acts lag het in ieder geval niet.

Het oordeel

Het is mooi om te constateren dat een kleine zaal als Brigant prachtige acts als The Heat en Shaking Godspeed weet te programmeren. Acts die momenteel de sterren van de hemel weten te spelen.