Een intense avond progressieve rock met Porcupine Treebute, Oath in Stone en Sane

Drie lokale acts gingen los in Arnhem

Didi Willems ,

Maar liefst drie progressieve rockbands met krachtige klanken speelden zaterdagavond in Willemeen. Alle acts waren afkomstig uit de omgeving (Arnhem, Nijmegen en Groesbeek), maar de ervaren muzikanten speelden als wereldacts. Het genre leende zich niet voor de gevoelige oortjes, maar het publiek van echte liefhebbers vermaakte zich goed. Bekijk hier het fotoverslag.

OATH IN STONE

Oath in Stone trapt de avond af met lekker melodieuze nummers. Deze jonge band uit Arnhem speelt muziek in het genre progressieve rock en vindt het zichtbaar leuk om hier te spelen. Ruige klanken en de goede sfeer die de band maakt, zorgen dat deze band een goed voorafje is voor wat er nog komen gaat.
 

SANE

Sane speelt ook een thuiswedstrijd vanavond. De band past perfect in het voorprogramma voor een avondje Porcupine Treebute. De eerste nummers van Sane klinken als vette stonerrock, de nummers daarna kenmerken zich door iets meer progressieve melodieën. Zoals Willemeen zelf al zegt: ‘deze maaltijd is niet voor beginners’. 

PORCUPINE TREEBUTE

Dan is het de beurt aan de Porcupine Tree tributeband uit Nijmegen en Groesbeek. De vorige twee bands staan inmiddels ook in de zaal mee te genieten. Met de opener Fear Of A Lank Planet van het gelijknamige meesterlijke album wordt de toon gezet voor een prima concert. Helaas zijn er in het begin wat technische problemen, maar als deze opgelost zijn, volgen prachtige versies van onder andere Time Flies, Arriving Somewhere But Not Here en Halo. De band slaagt erin om de niet al te eenvoudige composities van Porcupine Tree goed te vertolken. Na de toegift (een solonummer van Steven Wilson) zit deze avond voor de progrockliefhebber er weer op.