Dag des Oordeels: Sister Johnson - Free

Rosanne de Boer ,

De redactie hanteert het zwaard van Vrouwe Justitia en spreekt recht over wat rond is: de oogst van glimmende schijfjes. Deze keer Free van de Nijmeegse rockers van Sister Johnson dat in februari 2015 verschijnt.

Rock ‘n’ roll

De Nijmegenaren presenteren, zoals we het van hen gewend zijn, pure rock in de lijn van hun titelloze ep uit 2008 met de eenvoud en het recht-door-zee-karakter van punkmuziek. Van smaakjesthee houden ze niet; de muziek moet puur zijn, recht uit het hart, herkenbaar.
Muziek voor als het weekend aanbreekt, het hoofd en de handen moe zijn van het werk, maar de voeten willen bewegen. Dat laatste is geen probleem met Sister Johnson’s pakkende grooves, stevige gitaren, stuwende basloopjes en rauwe vocalen. En als je de antieke rock-‘n’-roll pasjes wil uitproberen, voorziet de clip van Do Your Rock ‘n’ Roll je van duidelijke instructies.

Oude fabriek

De cd is geproduceerd, opgenomen en gemixt door Sebastiaan van Bijlevelt in de Galloway Recording Studio. Deze Nijmeegse studio bevindt zich in een oude fabriek, de Vasim waar diverse kunstenaars een eigen plek vonden. Van Bijlevelt is lid van de countryrockband Okieson en werkte eerder met onder andere Automatic Sam en Marten de Paepe. In de track Down In The Beast is een vleugje te horen van zijn voorliefde voor americana en country.
Alle nummers op Free zijn door Sister Johnson zelf geschreven. Love Back stond ook op de ep uit 2008, maar kreeg in een iets bijgestelde versie ook op nieuwkomer Free een plekje.

Sister Johnson houdt op 28 februari 2015 hun albumrelease party in Brebl in Nijmegen.