Programma Herfstdrift compleet

Flink wat aandacht voor regionaal talent

Redactie ,

Op zaterdag 29 november kleurt het Nijmeegse najaar weer fel op tijdens de vierde editie van Herfstdrift Festival. Na de uitverkochte editie van vorig jaar wordt dit jaar het programma verbreed met een extra podium en maakt een scherpe selectie smaakmakers uit de techno en house, onder wie meerdere regionale namen, zijn opwachting binnen de vuige contouren van cultuurerfgoed De Vasim. Net als in het voorjaar is er uitgebreid ruimte voor prikkelende kunst. Na Herfstdrift wordt er wederom weer doorgedanst tot in de vroege morgen tijdens het klassieke Nachtdrift.
Op 3 november 2014 werden bovendien zes regionale talenten toegevoegd aan de programmering: Luuk Kielen, Daan & Luuk, Thelonious, dj Onko, Rimini Rimmers en Joris Ruijzenaars. Eerder al werden de namen bekend van andere Nijmeegse draaiers.

Met een twintigtal topartiesten die verdeeld worden over drie podia, is er ook dit jaar een eigentijds en gevarieerd programma. Zo staat er een live set van de Duitse progtech formatie Extrawelt, komt Mathew Jonson naar de Nijmeegse grond voor een live set van het allerhoogste niveau en brengt Magic Mountain High (Move D + Juju & Jordash) bezielde analoge house op het scherpst van de snede. Ook de vooruitstrevende techno heeft een belangrijke plek met Berghain boegbeeld Marcel Dettmann en Dystopian voorman Rødhåd. Op een splinternieuw podium is er ruimte voor de spierballen house van Bicep, brengt Innervisions lid Marcus Worgull een ode aan de melodie en komt de opkomende house sensatie Mind Against voor het eerst naar Nijmegen. Voor de mensen die graag uit een dieper vaatje tappen wordt de Oekraïense Vakula ingevlogen en laat de Vlaamse vinyl purist San Soda horen hoe je house, disco en techno op onnavolgbare wijze mixt.

Eerder al werd bekend dat ook de vaderlandse strijdkrachten op 29 november sterk vertegenwoordigd zijn, met De Sluwe Vos en zijn Kontra show, de (dub)techno van Conforce, pure house en disco van Rush Hour eindbaas Antal en eigengereide live sets van Awanto3 en Frank Haag. Bovendien was al duidelijk dat het Nijmeegse geluid ten gehore zou worden gebracht door ESHU frontman Roger Gerressen, ras-dj Sinan AlakuĊŸ en de uiterst dansbare deephouse van Timothy Fall & Jimmy Ouwens.

Naast muziek creëert Drift de ideale festival ambiance met loepzuiver geluid, een topnotch productie, een keur aan lekker eten en een tot de verbeelding sprekend kunstprogramma dat voor de tweede keer wordt samengesteld in samenwerking met Oddstream. Hiermee biedt Herfstdrift een totaal beleving voor oor, oog en hart.
 

Op 3 november is bekend geworden dat zes Nijmeegse talenten ook hun ding zullen doen op Herfstdrift. We stellen ze kort aan je voor:
Luuk Kielen
Luuk Kielen draait al vele jaren mee in het Nijmeegse en is een muziek freak pur sang. De laatste jaren heeft hij zich meer en meer toegelegd op trage pompende house in de geest van Bachstelzen, maar speciaal voor Herfstdrift tapt hij de 29e november uit een ander vaatje. Hoe dat klinkt is nu nog een raadsel, maar dat het dansbaar en goed is staat buiten kijf.

Daan & Luuk
Deze twee broertjes winnen terrein onder liefhebbers van het betere danswerk. Ze hebben een broertje dood aan hokjes en draaien alles met een niet voor de hand liggende beat. Voor hun relatief jonge leeftijd hebben de heren een uiterst volwassen sound en werden ze onlangs opgenomen binnen het ESHU collectief. Wanneer je 'first hand' kan diggen bij platen instituut De Waaghal dan weet eenieder genoeg. Drift is blij dat deze twee eigengereide talenten erbij zijn! Verwacht hip hop, funk, soul en andere fijne geluiden.

THELONIOUS
Voorvechter van zwarte muziek en een key promoter van de meest interessante feesten van Rotterdam. Eind jaren negentig maakte hij zijn debuut in het roemruchte Nighttown, daarna is hij nooit meer weg gegaan. Wanneer artiesten als Theo Parish, Moodymann en Omar S graag op je feesten draaien dan weet je dat er iets goeds gebeurt. Waardering krijgt hij vanuit het hele land, voor zijn uitzonderlijke muzikale smaak. Dit resulteerde in optredens op Lowlands, North Sea Jazz en nu dus op Herfstdrift. DJ Thelonious draait een mix van Chicago Detroit House, disco, Jazz Hiphop, Uk Funky, Nu soul and Afro-beat.
 

Onko
DJ Onko begon zijn carriere met het draaien van obscure hits in de kelder van De Plak en De Onderbroek en heeft razendsnel een reputatie verkregen als een 'feestjesmakert'. Dit bewees hij niet alleen in Merleyn maar ook al op de after van Oranjepop en dus ook weer op Herfstdrift.

RIMINI RIMMERS
JMMSTR en dj Slowpoke draaien als Rimini Rimmers een bonte mix van disco, italo, hi nrg, new wave, space disco, house, new beat  en zelfs indie. Vele jaren aan dj ervaring komen samen en brengen een dansbaar geheel dat gestoeld is op de elektronische disco sound van de jaren '70 en '80, maar dat zeker ook een stevige fundering heeft met datgene wat nu gaande is. 

JORIS RUIJZENAARS
Deze dj draaide al platen toen de gemiddelde Driftbezoeker nog in zijn of haar broekje poepte. Ooit was hij basgitarist van The Bips, een legendarische Nijmeegse punkband. Deze vinylfetisjist kan house, techno, electro en andere zieke sounds mixen, maar laat zich op Herfstdrift van zijn meest eclectische kant horen.