Line-up Grasnapolsky bijna compleet

O.a. Dj St. Paul, Nuno Dos Santos en Roald van Oosten toegevoegd

Redactie 3voor12 gelderland ,

Met het toevoegen van nog meer muzikale acts en een deel van de randprogrammering is het programma van festival Grasnapolsky bijna compleet. Onder andere DJ St. Paul, Nuno Dos Santos, Het Universumpje, Alumna en Roald van Oosten zijn aan de line-up toegevoegd. De tweede editie van dit winterfestival maakt een grote ontwikkeling door. Het komt met een sterk programma dat naast de bekende warme en intieme muziek ook rauwe en veel dansbare klanken bevat. Het randprogramma geeft op haar beurt verdieping aan het programma, met een focus op het gebied van historie en natuur.

Eerder maakte het festival al bekend dat veel artiesten na de vorige uitverkochte editie hun nieuwe werk graag voor het eerst op Grasnapolsky willen laten horen. Tijdens Grasnapolsky vindt de officiële presentatie van het nieuwe album PONZO van Janne Schra plaats. Het album is een week voor release al exclusief beschikbaar tijdens het festival in de stand van Plato. Nieuw werk hoor je ook van Alamo Race Track, Fresku, Sue the Night, Roosbeef, Warhola en zZz, die vlak voor, op of net na Grasnapolsky nieuwe muziek uitbrengen. 
 

De laatste acts die toegevoegd zijn zorgen voor een meer dan compleet programma met muziek die in deze unieke setting net even anders klinkt. De Nederlandstalige, absurdistische stoner-rock van Het Universumpje, de dreampop van Alumna en nieuw werk van voormalig Caesar-frontman Roald van Oosten worden bij Grasnapolsky warm onthaald. Danspioniers DJ St. Paul en Nuno dos Santos zijn te zien in een voor hen ongewone setting. 

Radio Kootwijk is een buitengewone locatie in een prachtige natuurlijke omgeving die roept om verdieping en creativiteit. In samenwerking met Staatsbosbeheer speelt Grasnapolsky daar met de randprogrammering op in. Het festival laat de bezoekers op een creatieve manier kennis maken met de locatie. Door een uiteenlopend aanbod van interactieve 3D installaties, tot creative DIY workshops, exposities, verhalenvertellers en filmvertoningen, creëert Grasnapolsky een totaalbeleving voor het publiek.
 
Diverse makers zijn uitgenodigd om zich door de verschillende locaties van Radio Kootwijk te laten inspireren en te experimenteren met dat wat de historie van het monumentale pand en de omgeving hen biedt. Ieder geven ze op hun eigen manier met een bestaand werk of een speciaal ontworpen idee geven ze een invulling aan het programma. 
 
Zo laat het Centrum voor Analoge Fotografie Utrecht je kennismaken met fotografietechnieken van vroeger. De heren achter Motion Paintings hebben zich door de opvallende architectuur van het zendgebouw laten inspireren. Sanne Kabalt haalt met haar video-installatie "Wolf Hunt Haunted" buiten naar binnen en fotografe Melanie Marsman gaat op haar beurt opzoek naar de persoonlijke verhalen achter het dorpsleven van Radio Kootwijk. 
Alle Hens! is een installatie van Eveline Didderen waar ze bezoekers uitnodigt om van zich te laten horen door het eigenhandig maken en te water laten van een traditioneel Indonesisch vissersbootje, incl. flessenpost zodat de oorspronkelijke zenderfunctie van Radio Kootwijk weer tot leven komt. 

Grasnapolsky vindt plaats op 6, 7 en 8 februari in het legendarische gebouw Radio Kootwijk. Meer informatie over tickets en overnachting is te vinden op de website van het festival.
 

GRASNAPOLSKY 2015 TEASER from Grasnapolsky on Vimeo.