Eerste namen Valkhof Festival: o.a. Daniel Norgren, The Limiñanas, Son Lux

Redactie 3voor12 gelderland ,

De organisatie van het Valkhof Festival heeft de eerste tien namen voor de editie van 2014 bekendgemaakt. Van 12 tot en met 19 juli, tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, kun je in het Valkhofpark weer zeven dagen lang terecht voor een gevarieerd en avontuurlijk muzikaal programma.

Met de eerste tien boekingen laat het gratis toegankelijke Valkhof Festival weer zien van alle markten thuis te zijn. Het gaat van roots (Daniel Norgren) tot 'retrosexuele synthesizerdisco' (Falco Benz) en van Film Noir-garagepop (The Limiñanas) tot donkere elektronica (Son Lux). Dit zijn de eerste tien namen.

AAKKO EINO KALEVI
Deze Finse multi-instrumentalist én tramchauffeur te Helsinki smelt disco, dub, jazz, new wave en funk samen tot coole psychedelische popsongs.

THE LIMIÑANAS
Het Franse duo The Limiñanas put haar inspiratie uit ‘Film Noir’, garagerock, pop, Serge Gainsbourg, Velvet Underground en soundtracks van Ennio Morricone.

MIGHTY OAKS
In Berlijn, de thuishaven van de band, is Mighty Oaks reeds een ware sensatie.
Het trio maakt authentieke harmonieuze folk gespeeld op gitaar, banjo en mandoline.

DANIEL NORGREN
Daniel Norgren was tot voor kort het best bewaarde muzikale geheim van Zweden maar daar zal snel verandering in komen. Norgren speelt een mix van blues, country, gospel, jazz en rock is gezegend met een prachtige stem. Op het Valkhof Festival speelt Norgren met zijn complete band.

KOENIGLEOPOLD
Koenigleopold hopt op en neer tussen avant-garde, freejazz, disco, hiphop en elektronica en de optredens van het duo bungelen tussen performance en concert. De dadaïstische teksten worden gezongen en gerapt in een Steierisch dialect. Koenigleopold is een absolute ‘must see’ voor de muzikale avonturier.

LARRY GUS
De Griekse beatmaster, producer, zanger en multi-instrumentalist Panagiotis Melidis alias Larry Gus gaat vol voor beats, grooves, jaren ‘70 psychedelica en samples. Zijn chaotische livesets zijn een vulkaanuitbarsting van energie.

SAN FERMIN
De 23-jarige Ellis Ludwig-Leone is de drijvende kracht achter San Fermin. De avontuurlijke, rijk georkestreerde songs van San Fermin zijn koren op de molen voor liefhebbers van Sufjan Stevens, Decemberists en Get Well Soon.

SON LUX
Son Lux a.k.a. Ryan Lott leverde met Lanterns een album af doordrenkt met orkestrale elektronica, donkere beats, spookachtig minimalisme. De modern-klassieke arrangementen en Lott’s breekbare stemgeluid zijn van een zinderende schoonheid. Son Lux gaf eerder dit jaar al een betoverend concert in Merleyn.

FALCO BENZ
Synths, discobeats, drummachines, extreem dansbaar en ontzettend retrosexueel, dat is Falco Benz. 

SAY YES DOG
De Luxemburgers zijn op basis van hun eerste EP, tjokvol met disco en dansbare synthpop, meteen door Junip op sleeptouw genomen op zijn Europese tournee. Liefhebbers van The Whitest Boy Alive en Phoenix.