Dit zijn de deelnemers aan de Roos van Nijmegen 2014

Redactie 3voor12 gelderland ,

De kogel is door de kerk. De demojury heeft gesproken. Naast de twee publieksfavorieten Merchants of Moments en Non-Alignment Pact zijn nog zeven bands geselecteerd voor de voorrondes van de Roos van Nijmegen 2014.

Op 9, 16 en 23 april zullen de in totaal negen bands het tegen elkaar opnemen tijdens de voorrondes in Merleyn. De finale vindt traditiegetrouw op Hemelvaartsdag plaats. Dat is dit jaar op donderdag 29 mei.

Demo's van alle bands kun je online beluisteren. Dit zijn de negen deelnemers aan de Roos van Nijmegen 2014.

Captain Ortega
Eind 2012 leek er geen redden meer aan. Captain Ortega leek gekielhaald en ten onder, maar uit de krochten van thuishaven Nijmegen vonden de vier overgebleven matrozen Casper, die als zanger het vijfkoppig rockmonster compleet maakt. Deze muitende bende vuurt een combinatie van snoeiharde rock, pakkende meezingers en snelle punk op de luisteraar af. 

Einfach Kurt
Een duo die met gitaar, piano, drums en soms zelfs accordeon te vinden is op het podium, Einfach Kurt combineert in zijn liedjes de rauwheid en romantiek van country en blues met de aardsheid van folkmuziek. 

In Orbit
In Orbit is een indie/folkband bestaande uit vier Nijmeegse studenten. Muzikaal fluctueren de nummers tussen rustig kabbelende melodieën en percussieve hoogtepunten. In juni 2013 kwam de debuut ep It’s Not That Cold If You Dress Well uit.

Merchants of Moments
Merchants of Moments is een pop/rockband ontstaan uit de Talentenwerkplaats van de Lindenberg. Je zou ze kunnen beschrijven als een combi van Mutemath en Stereophonics. Pop/rock met een lekker rauw randje. 

Non-Alignment Pact
Post-punk leeft en wave heerst. Non-Alignment Pact (NAP) biedt je uiterst dansbare, stevige post-punk en donkere, melodieuze wave van de 21ste eeuw met een forse knipoog naar de jaren tachtig.

Remove Before Flight
De jonge honden van Remove Before Flight spelen al vier jaar samen en zijn als familie voor elkaar. Vette bluesrock, met hier en daar ook palats voor een ballad. 

The Assange
Met een voorliefde voor compromisloze bands als Refused en At the Drive-In zwemmen de jongens van The Assange vanaf het eerste moment dat ze met elkaar samenspelen tegen de stroperige mainstream in. Dit resulteert in een hard, compromisloos en avontuurlijk geluid, zonder de voorwaarden voor een goede song uit het oog te verliezen.  

These People
Achter de naam These People gaat het songwriterduo Anna Witvliet en Dirk Mesman schuil. Door middel van kleine maar krachtige liedjes vertellen zij met een gitaar en altviool hun verhalen.  

Through the Struggle
Through The Struggle begon in 2010 als hardcoreband, maar heeft inmiddels het roer wat omgegooid is tot een meer dynamisch en melodische sound gegroeid, dit wel met het behoud van de rauwheid en energie van het hardcoregenre. In maart 2013 is Absolute Nothing uitgebracht, een ep die goed ontvangen werd door verschillende e-zines en optredens met onder andere First Blood (US) en Betrayal (US) opleverde.