We Can Be Heroes: Achterdochtig

5 mei | 15.45 uur | Junushofnar | Wageningen

De bevrijding van Nederland wordt op de plek waar de vrede getekend werd met veel festiviteiten gevierd. Wageningen is dit jaar alleen anders, waar voorheen heel veel grote namen uit de vaderlandse popscene langskwamen is er nu ook een plek voor Gelders talent: Sena Talens Stage "We Can Be Heroes". In aanloop naar bevrijdingsdag leggen we de Gelderse acts die daar optreden enkele vragen voor. Vandaag Achterdochtig.

Wat mogen we van Achterdochtig verwachten op 5 mei?

Persoonlijk letsel. Eelt op stembanden. Overmatig opiatengebruik. Ruzie met geluidsmannen. Vuurgevechten. Een gastenlijstplek voor David Bowie. Glitterpakken. Een gitarist met een gruwelijke baard. Technische problemen. Een rodeostier. Iets met plastic bloemen. Nattigheid.

Maar voornamelijk veel galm op de monitor en liedjes van de aankomende plaat.

Wie tip je voor We Can Be Heroes?

The Hippy Tree Friends Collective. Simpelweg omdat ik ze de beste band van dit moment vind. Van Arnhem, misschien wel van Nederland en daarbuiten. Bijwonen van een HTFC concert is een transcendente ervaring die een mens naar hogere werelden brengt. Wellicht komt dat door de hallucinerende middelen die bij de entree worden uitgedeeld, maar ik ben er zeker van dat de muziek hier ook een aandeel in heeft. Hippy Tree Friends Collective is de kater van de dag erna dubbel en dwars waard.

Welke muzikale held wordt onderschat, volgens jou?

Ik weet niet zo goed wat je precies bedoelt met een muzikale held. Als iemand muziek maakt die je leuk vindt, is het dan je persoonlijke muzikale held? Wat als hij/zij voor iemand anders ook al zijn/haar muzikale held is? Mag dat? En moet deze held hiervan weten? Kun je je held hierover bellen, en zo ja, tot hoe laat mag je deze held bellen? Is het gebruikelijk bij je held voor de deur te wachten tot hij/zij naar buiten komt en hem dit nieuws vertellen? Hoe zal zijn/haar reactie moeten zijn en, belangrijker, hoe reageer je hier dan weer op? Waarom moet deze held zo nodig weten dat hij/zij mijn held is? Waarom bemoeit hij/zij zich niet met andere zaken. Meneer/mevrouw held kent mij toch ook niet? Deze zogeheten “held” zal nog van mijn advocaat horen. Bemoei je lekker met je eigen zaken.

Wat betekent vrijheid voor je?

Vechten in de stad op zaterdagavond en ermee wegkomen.

Stel dat je zo cool als Superman en zo rijk als Batman was, welke band zou je dan programmeren?

Als ik zo rijk was als Batman zou ik me helemaal niet met bandjes programmeren bezig houden. Maar ik heb gehoord dat het nieuwe bandje van Spiderman aardig een podium kan afbreken. Dat is belangrijk. Ik zou ze wel op het verjaardagsfeestje van mijn dochter laten optreden. Mijn dochter vindt me sowieso al zo cool als Superman, dus dat zit wel goed.