Programma Oranjepop compleet Programma Oranjepop compleet

30 april, Hunnerpark, Nijmegen

Programma Oranjepop compleet

30 april, Hunnerpark, Nijmegen

Naast Navarone, Wallace Vanborn en Maison Du Malheur heeft Oranjepop ook Skip & Die, The Coup (US), Orgel Vreten, Sir Yes Sir (BE) en Suit And Tie Johns gestrikt om het kroningsfeest op 30 april in het Hunnerpark compleet te maken.

Oranjepop trapt de veertiende editie af met een aantal steengoede rockbands: naast Wallace Vanborn en Navarone is de eer aan de Belgische groep Sir Yes Sir om het festival koninklijk te openen. Frontman Tijs Delbeke verdiende zijn sporen bij dEUS, Dez Mona en Roosbeef, en laat nu zijn volledige talent horen met zijn eigen band. Rauw en hard, maar ook diep, gevoelig en melodisch. Debuutplaat We Should Talk wordt unaniem bejubeld en het ziet er naar uit dat Nederland hen net zo zal omarmen als het deed met dEUS, Zita Swoon en Soulwax.

Verder staat na De Staat, Automatic Sam, Black Bottle Riot de volgende stevige Nijmeegse rockband klaar om het land te veroveren: Suit And Tie Johns. De debuutplaat van wordt deze week gepresenteerd in Merleyn en de naam zoemt al een poosje rond in muziekland.

Orgel Vreten, Skip & Die, Maison du Malheur en The Coup zorgen ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. De Amerikaanse funk- en hiphopsensatie The Coup heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd. Hun knetterende mix van funk, hiphop en rock en de vlammende raps van frontman Boots Riley blijken een explosieve combinatie. Met de release van hun nieuwste album lijkt het erop dat deze undergroundgroep eindelijk de doorbraak naar het grote publiek gaat maken zoals ook bands als The Roots en Outkast dat deden. Deze week staan ze op SXSW, het belangrijkste showcasefestival ter wereld.

Orgel Vreten is de band van Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Stereo, Wende Snijders). Met hun stokoude Hammond-orgels gaan ze elkaar te lijf en zorgen voor een spetterende live show waar de vonken vanaf vliegen. Afsluiter Skip & Die heeft inmiddels half Europa veroverd met hun tropische electro beats. Frontvrouw Cata.Pirata maakt er overal waar de band speelt een genadeloos feest van en zal Oranjepop gegarandeerd op z’n kop zetten!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland