These People wint Nootuitgang 2013

Beste singer-songwriter van de campus

Redactie 3voor12 gelderland ,

Dinsdagavond is These People tot winnaar van Nootuitgang 2013 verkozen! Wüstensturm, Yvonne Kuijpers, These People en Tom Hendriks streden op dinsdag 7 mei om de beste singer-songwriter van de campus te worden.

Na een avond vol muzikale variatie verkoos de jury Anna en Dirk van These People tot winnaars van Nootuitgang 2013. De jury bestond uit Rogier Pelgrim (winnaar Grote Prijs van Nederland), Rocco (De Staat) en Nick Huijts (Red Shoe Sessions) en lette op zang, begeleiding, de tekst, originaliteit en podiumpresentatie. These People onderscheidde zich volgens de jury door het gebruik van verschillende instrumenten, de fijne melodieën en goede samenzang.

Nootuitgang is een singer-songwritercompetitie voor Nijmeegse studenten georganiseerd door Cultuur op de Campus. Om deel te nemen aan deze competitie moesten de kandidaten eigen geschreven nummers hebben en zichzelf kunnen begeleiden.

These People heeft een workshop van Rogier Pelgrim, een opname van Kapelsessies, een optreden bij Camelot Live en kaartjes voor Red Shoe Sessions gewonnen.