Singer-songwriters in intieme setting op Oranjepop

Wie spelen op editie 2013 in De Tipi?

Op 30 april vindt in het Nijmeegse Hunnerpark traditiegetrouw het festival Oranjepop plaats. Naast de twee grote podia voor het betere rock- en danswerk maakt ook dit jaar een kleine tent deel uit van het festival: De Tipi. In De Tipi kun je in een intieme sfeer getuige zijn van optredens van singer-songerwriters. Benieuwd welke artiesten je dit jaar in De Tipi kunt bewonderen? Lees dan gauw verder.

Maar liefst vier Nijmeegse singer-songwriters maken hun opwachting in De Tipi. Eva Almagor maakt op soul, blues en gospel geïnspireerde popliedjes. Op Oranjepop geeft ze een voorproefje van haar eerste album. Ook Collin Hoeve werkt aan een album. Deze gitaardocent beschouwt The Beatles, CPR, John Mayer en James Taylor als zijn belangrijkste invloeden. Songs of Aran presenteert zijn debuutplaat Nothing Personal. Avalene completeert het Nijmeegse kwartet. Zij verdiende al enkele jaren geleden de titel “Beste singer-songwriter van Gelderland”.

Uit Oss komt Robin Borneman, die we ook kennen als voorman van Dearworld. Hij bracht vorig jaar in eigen beheer zijn album Home uit en dit zorgde bij platenzaak Kroese voor een opmerkelijk record: het was in het laatste kwartaal van 2012 de op één na bestverkochte cd, na de laatste van Mumford & Sons.

Tenslotte speelt de Arnhemse zangeres en toetseniste Lavalu in De Tipi. Het was enkele jaren stil rond Lavalu, totdat onlangs haar tweede studioalbum Fighting Wildfires verscheen. Hierop werkt zij samen met ondermeer het filharmonisch orkest van Praag. Voor een compleet orkest is vanzelfsprekend geen plaats in De Tipi, maar de muziek van Lavalu komt ook in een intieme ambiance bijzonder goed tot haar recht.