Achtste verzamelaar Nieuwe Electronische Waar uit

Maar liefst twee release party's in maart

Redactie 3voor12 gelderland ,

Elk jaar brengt Nieuwe Electronische Waar een nieuwe verzamelaar uit, met daarop een nieuwe lichting talentvolle producers. Er zijn twee release party's rondom N.E.W. 8.0: op 2 maart in het Burgerweeshuis te Deventer en op 9 maart in Doornroosje te Nijmegen

Nieuwe Electronische Waar is een platform en netwerk voor producers in Gelderland en Overijssel. Ieder jaar brengt N.E.W. een nieuw album uit met twaalf tracks van de producers die zij dat jaar speciaal onder de aandacht zullen brengen. Generatie N.E.W. 8.0 bestaat uit Alias Lou, Julien Mier, Gameface, Kalima, Knarsetand, Knotted Sheets, MSNTHRPX, Near Earth Object, Raymon Brugman, Sinewave77, Sam A La Bamalot + Asterisms en Yoeri. Alles wat er wereldwijd gebeurt in de elektronische muziek, hoor je bij hen terug. De dominatie van de vierkwartsmaat is voorbij, en invloeden komen even goed vanuit ambient, acid, dubstep, future garage, glitch, juke, en trap.

Sam A La Bamalot en Kalima (voorheen bekend als Radion) zijn voor het derde achtereenvolgende jaar met een track vertegenwoordigd. Knarsetand, Near Earth Object en Yoeri geven een vervolg aan hun debuut op N.E.W. 7.0. Met acht nieuwe namen wordt er weer veel talent aangeboord uit heel Oost-Nederland. Voor N.E.W. 8.0 werd door een vakjury een keuze gemaakt uit meer dan honderd inzendingen.

N.E.W. verschijnt als cd en is gratis te downloaden.