Magic Fish op Huntenpop

The Flexican & MC Sef, Dj Danjah en Scrum special acts

Redactie 3voor12 gelderland ,

Naast tribute-bands, dit jaar van Led Zeppelin, Muse, Bruce Springsteen en The Killers, staan dit jaar ook The Flexican & mc Sef, Scrum, Magic Fish en dj Danjah op de Optimaal FM Tribute Night, traditiegetrouw de openingsavond van het tweedaagse Huntenpop festival.

Magic Fish is een legende in de Achterhoek en ver daarbuiten. Een rockband die zijn wonderstamppot kruidt met snufjes funk, jazz, psychedelica, wereldmuziek, new wave en ze live serveert met een cocktail van bloed zweet en tranen! De band van frontman Rocco Ostermann is in 1989 opgericht en staat nog steeds met debuutplaat Absolutely Free in Oors Albumtop 100 aller tijden. Een als eenmalig bedoelde reünie in DRU Cultuurfabriek te Ulft blijkt een onverwachte wederopstanding die de harten van de volgelingen doet gloeien. Daarom krijgt de muziekliefhebber nog één kans om ze live te bewonderen en wel op vrijdag 23 augustus tijdens Huntenpop!

Geïnspireerd door bands als The Dubliners, Flogging Molly en Dropkick Murphys brengt het Gelderse Scrum een mix van eigen werk en traditionele Schotse en Ierse folksongs. Een stevige rockband aangevuld met authentieke folkinstrumenten zoals viool, tin whistle, bagpipe, banjo en mandoline. Kortom, een lekker powerfolkfeestje!

The Flexican behoort inmiddels tot de top van de Nederlandse dj scene. Zijn eclectische mix van stijlen en zijn unieke techniek zetten de muzikale toon voor wat er komen gaat. Hij is dan ook een graag geziene gast in vele clubs en op diverse festivals. Samen met woordkunstenaar en rijmkoning mc Sef levert hij de perfecte ingrediënten voor een avondje verantwoord losgaan.

In navolging van Roel Salemink vorig jaar, staat er dit jaar wederom een Achterhoekse dj op de openingsavond van Huntenpop. Dj Danjah (Daan Mooren) zal op vrijdagavond 23 augustus een speciale Yumm Yumm-set draaien. Yumm Yumm is een urbanfeest in het Oosten van ons land en is dan ook steevast uitverkocht in de bekende Doetinchemse club 22-24.

Naast de genoemde special acts, staan dit jaar maar liefst vier tribute-bands op de podia in het DRU Park. Zo komen speciaal voor Huntenpop uit Engeland de tributebands Hats Off To Led Zeppelin (Led Zeppelin) en The Fillers (The Killers) over. Daarnaast keert The Bruceband (Bruce Springsteen) terug naar Huntenpop en speelt de uit Gelderland afkomstige Musest (Muse) een thuiswedstrijd.

Binnenkort worden nog meer namen aan de line-up toegevoegd.