Black Bottle Riot en Mozes & the Firstborn op Oranjepop 2014

Eerste vier namen voor Koningsdagfestival van Nijmegen

Redactie 3voor12 gelderland ,

Black Bottle Riot, Knarsetand, Mozes and the Firstborn en The Naked
Sweat Drips zijn de eerste aangekondigde namen voor Oranjepop. Het
Nijmeegse festival vindt weer plaats in het Hunnerpark.
Dit jaar voor het eerst op Koningsdag en dus op 26 april.

Drie van de aangekondigde bands laten dit weekend op het showcasefestival Noorderslag al zien dat zij er klaar voor zijn om de zomerfestivals te bestormen.

Nijmeegse faam had Black Bottle Riot al lang vergaard, maar dat was deze rockers niet genoeg. Hun tweede plaat is nog rauwer, intenser en en muzikaler, en leverde ze een uitverkochte releaseparty in Doornroosje op, een optreden bij DWDD, en een plek als support voor ZZ Top.

Knarsetand is een tienkoppige band die een overdonderende mix van dubstep, balkan, reggae en popmuziek van het podium af slingert. Donker, betoverend en vrolijk, altijd dansbaar en zeer aanstekelijk. Na een succesvolle show op Bevrijdingsfestival Nijmegen, en een heel goed ontvangen minuut bij DWDD, zijn de festivals de volgende halte.

Dat Mozes and the Firstborn festivalskills hebben, was al bekend. Deze garagepop-rockers tekenden bij TopNotch voor hun debuutplaat, die nu ook wordt uitgebracht in de VS. In februari en maart touren ze heel Amerika door om te eindigen bij SXSW. Daarna gaan ze meteen door op een Duitse tour, en dan is het al weer tijd voor Oranjepop!

Ook lokaal houdt Oranjepop de vinger aan de pols. Een zeer krachtige en regelmatige hartslag werd geconstateerd bij The Naked Sweat Drips. Deze podiumbeesten wonnen zowel de publieks- als de juryprijs bij de Roos van Nijmegen 2013.