Kort nieuws: masterclass songtekst vertalen, Home Sweet Home, Wicked Mystic en Antillectual Kort nieuws: masterclass songtekst vertalen, Home Sweet Home, Wicked Mystic en Antillectual

Heet van de naald!

, Redactie

Kort nieuws: masterclass songtekst vertalen, Home Sweet Home, Wicked Mystic en Antillectual

Heet van de naald!

Redactie ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. In deze editie van Kort Nieuws onder meer: nieuw festival Home Sweet Home, masterclass songtekst vertalen, Wicked Mystic presenteert nieuw album en Antillectual komt met ep Future History.

Wicked Mystic presenteert album 'Beware And Whisper' tijdens Geldersch Metal Treffen

De Achterhoeks-Liemerse metalband Wicked Mystic is weer bij elkaar! Eind jaren tachtig opgericht en gestopt in 2003, maar nu weer bij elkaar in de originele 1993 bezetting met Wily van Haren (drums), Harald te Grotenhuis (gitaar), Twan Jacobs (bas) en Johan Godschalk (zang). Hun terugkeer vieren ze met het uitbrengen van een nieuw album Beware And Whisper in Willemeen in Arnhem tijdens het Geldersch Metal Treffen op 13 oktober a.s. Voor de presentatie hebben ze een speciale actie bedacht: in de voorverkoop kosten de tickets voor dit festival 8 euro. Doe je er 5 euro bij, dan heb je voor slechts 13 euro behalve de entree ook de nieuwe Wicked Mystic-cd in je bezit. De cd met spectaculair artwork bevat negen eigen nummers en één bijzondere cover.

De speciale voorverkoop tickets zijn te bestellen via de Facebookpagina van Wicked Mystic.

Gevaarlijk GOED organiseert masterclass songtekst vertalen met Bindervoet & Henkes en Rogier Pelgrim

Op zaterdag 3 november komen meestervertalers Bindervoet & Henkes naar kunstenfestival Gevaarlijk GOED in Nijmegen voor een exclusieve masterclass songtekst vertalen. Twintig schrijvers mogen onder leiding van dit illustere duo aan de slag met het vertalen van een bekend popliedje. ’s Avonds worden de best vertaalde liedjes live uitgevoerd door singer-songwriter Rogier Pelgrim.

Aanmelden
Belangstellenden voor de masterclass kunnen zich aanmelden via www.gevaarlijkgoed.nl. Er zijn slechts twintig plaatsen beschikbaar, daarom is er een selectieprocedure. Schrijvers die mee willen doen moeten een vertaling insturen van het lied Valerie van Amy Winehouse. De schrijvers van de beste twintig vertalingen worden uitgenodigd voor de masterclass. Zij krijgen een inleiding van Bindervoet & Henkes en gaan onder hun begeleiding aan de slag met het vertalen van een nieuwe songtekst, die ze ter plaatse kunnen kiezen uit twintig bekende popliedjes. De vier beste vertalingen uit de masterclass worden ’s avonds live uitgevoerd door Rogier Pelgrim.

Bindervoet & Henkes en Rogier Pelgrim
Taalvirtuozen Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes vertaalden onder andere het onvertaalbaar geachte Finnegans Wake van James Joyce en voegden daar dit jaar een magistrale vertaling van Ulysses aan toe. Maar bekend werden zij vooral ook door hun soepele en volledig zingbare vertalingen van liedjes van de Beatles en Bob Dylan. Singer-songwriter Rogier Pelgrim stond afgelopen zomer in de finale van Giel Beelens 'De beste singer-songwriter van Nederland'. Ook behaalde hij dit jaar de halve finaleplaats bij 'De grote prijs van Nederland'.

Nieuw huiskamerfestival Home Sweet Home in Nijmegen

De SingerSongwritersAcademy en Red Shoe Sessions hebben de handen ineen geslagen en presenteren op zondagmiddag 21 oktober een selectie van de beste Nijmeegse singer-songwriters. Bewoners van de Benedenstad stellen hiervoor hun huiskamer open aan artiesten en publiek. De bewoners van maar liefst tien adressen zijn voor één middag gastheer of –vrouw van hun eigen muziekpodium.

De line-up van Home Sweet Home bestaat volledig uit Nijmeegse singer-songwriters. Nijmegen is een echte singer-songwriterstad met bekende voorbeelden als Marike Jager en Frank Boeijen. Met dit festival wordt bewezen dat er nog veel meer talent rondloopt met ieder een eigen stijl. De selectie bestaat dit jaar uit Rinka van Zundert, Roy Santiago, Henri Zoetbrood, Songs of Aran, Loes Swinkels, Low Tide Island, Marcel Verbeek, Collin Hoeve, Eva Almagor en Saranne.

Bezoekers kunnen op vertoon van hun passe-partout de hele middag zelf kiezen welke optredens ze willen bezoeken. Alle deelnemende adressen liggen op korte loopafstand van elkaar. Bij Stadscafé Staps, Funkenstein en De Waagh is bovendien voor gereduceerde tarieven genoeg te eten en te drinken.

Home Sweet Home – zondagmiddag 21 oktober 2012
13.30 – 17.00 uur
Passe-partouts €5,- nu in de voorverkoop bij Stadscafé Staps, Funkenstein en De Waagh
Het aantal beschikbare plaatsen is zoals gewoonlijk beperkt.

Antillectual releaset vrijdag nieuwe ep 'Future History'

Punkrocktrio Antillectual brengt vrijdag zijn nieuwe ep uit. Future History bevat vier songs: twee nieuwe waarmee de Nijmeegse muzikanten vooruitblikken op de full-length die ze dit voorjaar op gaan nemen, en twee bonustracks. Geen aankondiging van een release show gezien? Dat klopt. Antillectual viert de geboorte van de nieuwe plaat deze vrijdag kleinschalig in een oefenruimte, met voornamelijk vrienden en bekenden. Bij de full-length die deze lente uitkomt pakt de band het wellicht grootser aan.

De release show van vrijdag vindt plaats in Utrecht en er zijn nog enkele plekjes vrij. Wil jij hier bij zijn? Mail de band dan zo snel mogelijk, anders zijn anderen je misschien voor!

Heb je zelf iets gehoord wat in deze rubriek thuis hoort? Laat het ons weten via nieuws@3voor12gelderland.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland