Zaterdag 3 november: Behind the Corner III

Voor ieder wat wils op de derde editie van deze Achterhoekse liveavond

Taggi Eenstroom ,

Zaterdag 3 november vindt alweer de derde editie van Behind the Corner plaats, waar je kennis kunt maken met muziek uit de Achterhoek. In de Radstake in het Achterhoekse Heelweg zullen de oren wederom getrakteerd worden op een avond vol muzikaal plezier. Buiten veel gitaargeweld zal dit keer ook hiphopmuziek de revue passeren.

Voor liefhebbers van blues, country en folk speelt Moonyard. Dit gezelschap weet een mooie mix te maken tussen eigen werk en covers. Ze hebben al heel wat tourervaring en deden zelfs al wat livesessies bij Radio 1.


De band Sofia Nero presenteert zich als ode aan de femme fatale. De vier mannen menen dat hun muziek alle aspecten laat zien van een vrouw die wild aantrekkelijk is, maar elk mannenhart door midden splijt. Alleen deze omschrijving maakt de band al interessant, want hoe gaan ze dit in muziek weergeven? Het is dit viertal bijzonder goed gelukt. Deze sferische, alternatieve rockmuziek zal gegarandeerd een sterke liveshow geven.


De hiphopformatie Vissers & Jansen zal de avond vullen met sterke beats en bijzondere teksten. Ze zijn verfrissend anders tussen al dat gitaargeweld. Dit tweetal heeft al de nodige ervaring opgedaan in voorgaande projecten Tafel van 11 en Doorgewinterd. De samensmelting van deze twee belooft zeker wat.


Tot slot staan de heren van Orange Maplewood deze avond op de planken. Zeggen dat dit drietal grunge stonerrock speelt, daar doe je ze mee tekort. Wie de band live ziet, ontdekt veel creativiteit in de gitaarriffs en ritmes. Deze zomer heeft de band al veel shows gespeeld . Zij staan mede daardoor op het punt om meer naamsbekendheid te krijgen. De eerste EP is mei 2012 uitgekomen, als voorganger van het debuut wat de band zeer binnenkort hoopt uit te brengen.