Kort nieuws: Westerwoord, Haldern Pop, nieuwe video's en cursus home recording

Heet van de naald!

Redactie ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. In deze editie van Kort Nieuws onder meer: hiphopshow Westerwoord, voorverkoop van Haldern Pop gestart, nieuwe muziekclips en cursus homerecording door Jacobiberg

Eerste hiphopshow ooit in Westervoort

26 oktober zal in jongerencentrum Creon de allereerste hiphopshow in Westervoort ooit plaats vinden. Onder de noemer Westerwoord zullen vier acts het podium bestijgen en het publiek overtuigen met raps en beats.

Westerwoord is een initiatief van Tom Baltussen, zelf afkomstig uit Westervoort en lid van de hiphopgroep Anders Niemand. Baltussen: "Ik ken genoeg mensen in Westervoort die van hiphop houden. Dan wordt het wel een keertje tijd voor een hiphopshow. En als je zoiets wilt kan je het net zo goed zelf organiseren."

Naast Anders Niemand staan er twee lokale talenten op stage: Het duo Asae & Lentje uit Westervoort en Ergernis uit Duiven. Op deze manier is goed te zien wat de regio aan hiphoptalent in huis heeft.

De vierde act van de avond is Discipline & Rather Real: het Nijmeegse hiphopduo weet met hun soulvolle hiphop en solide liveshow een sterke indruk achter te laten. Dat bracht de act tot de halve finales van de Grote Prijs en een kleine tour door Frankrijk en Duitsland.

Westerwoord vindt op 26 oktober in Jongerencentrum Creon plaats. De deuren gaan open om 20:30 uur en de entree is 2 euro.

Nieuwe clips van Eigenheimer en Visitors

Onlangs kwamen zowel Eigenheimer als Visitors aan bod in onze videorubriek Bekijk ‘t Maar. Inmiddels zijn van beide artiesten alweer nieuwe video’s verschenen die ook weer het bekijken waard zijn. Eigenheimer komt op de proppen met Live Can Be So Simple en Visitors komt met maar liefs twee nieuwe clips voor de dag: The Darkness en House.

Kaartverkoop Haldern Pop 2013 reeds gestart

Nog maar zeven weken geleden deden wij verslag van Haldern Pop, het sympathieke festival net over de grens bij Nijmegen. De voorverkoop van de jubileumeditie in 2013 is echter alweer gestart zodat, aldus de organisatie, de kaarten on der kerstboom kunnen. Afgelopen zondagnacht gingen de eerste tweeduizend vroege-vogelkaarten al binnen twintig minuten over de virtuele toonbank. De resterende vierduizend kaarten zijn nu tegen de gewone prijs in de verkoop gegaan op de website van het festival.

Cursus home recording in popcentrum Jacobiberg

Iedereen kan tegenwoordig een aardige studioset aanschaffen. Een goede pc, geluidskaart en een microfoonset zijn voor redelijke prijzen te koop. Ook goede opname-software hoeft je de kop niet meer te kosten. Echter, met goede basiscomponenten ben je er nog niet. Als je met een band aan de slag gaat, blijkt dat alleen op de recordknop drukken lang niet voldoende is.

Daarom heeft de Jacobiberg in samenwerking met Rutger Drenth (sound engineer bij onder andere Automatic Sam, Shaking Godspeed, Tommy Ebben, Krach) een opnamecursus ontworpen voor zowel de beginnende als de al wat gevorderde thuistechneut. Na het doorlopen van zes lessen zal niemand meer een veel te doffe of juist te schelle opname afleveren! Inschrijven of meer informatie? Check de site van de Jacobiberg!

Heb je zelf iets gehoord wat in deze rubriek thuis hoort? Laat het ons weten via nieuws@3voor12gelderland.nl