De concerttips voor deze week

Club 3voor12 gelderland in Wageningen en Arnhem!

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

3 - 4 november | Gevaarlijk Goed | de Lindenberg | Nijmegen

Op zaterdag 3 en zondag 4 november vindt kunstenfestival Gevaarlijk GOED plaats in De Lindenberg in Nijmegen. Bezoekers kunnen dit weekend flink cultuursnuiven en genieten van de vele optredens, artistieke crossovers, nieuwe voorstellingen, korte films en presentaties van masterclasses.

Opening door Muziektheater de Plaats
Op zaterdagavond om 20.15 uur opent gedeputeerde Annemieke Traag officieel Gevaarlijk GOED, gevolgd door de openingsvoorstelling Woensdagavond!, gemaakt door Albert Hoex van Muziektheater de Plaats uit Arnhem. Daarna barst het festival los met voorstellingen en optredens in alle zalen van De Lindenberg.

Programma
Op het programma staat onder meer de speciaal voor het festival gemaakte hiphop-theaterproductie Ugly Duckling, een actuele interpretatie van het bekende sprookje Het Lelijke Eendje. Dansliefhebbers kunnen hun danshart ophalen met optredens van Boys Action, iLL Skill Squad Next Gen en de bijzondere documentaire over het maakproces van de dansvoorstelling De Ontmoeting XS: FAUXdeville van Introdans Interactie. Ook wordt er een 8mm kunstfilm vertoond van kunstenaar/muzikant Niels Duffhües. De muziek wordt ter plaatse bij de film gemaakt door Duffhües zelf, Choirboy lnvisible en BillyConnected.

De jongens en meiden van DubbelZoDwars organiseren een breakdancebattle en sopraan lrma ten Brinke neemt het op tegen honderd man van het Nijmeegs Mannenkoor. Verder betreedt Brassband Gelderland het podium met bijna honderd kinderen die nog geen jaar muziekles hebben. Tijdens Gevaarlijk GOED gaan de videoclips van The 48 Hour Music Video Project in première en voor de fashionfreaks is er een modeshow van Kunstbendewinnaars. 

Masterclasses
Maar liefst zes masterclasses worden gegeven door de landelijke coryfeeën Frans Bromet, Merlijn Twaalfhoven, Saskia Temmink, Frans Strijards, Jan Rothuizen en Bindervoet & Henkes. De eindresultaten zijn te zien in inspirerende presentaties die de masters en hun leerlingen geven aan het publiek. De masterclass van Merlijn Twaalfhoven wordt afgesloten met het concert 'The Air We Breathe', waarbij het publiek wordt ondergedompeld in een samenspel van tientallen stemmen en zelf deel wordt van de muziek.

Gevaarlijk GOED-afterparty in Merleyn
Na middernacht opent poppodium Merleyn de deuren voor de Gevaarlijk GOED-afterparty met DJ ONS (uitgeroepen tot de beste Party Starter van Nederland), DJ EZD, DJ Jane Doe, Nosa (Zo Moeilijk), Victoire en Discipline. Host van de avond is rapper/producer Diggy Dex, die zelf ook enkele tracks laat horen.

Het volledige programma is te vinden op www.gevaarlijkgoed.nl.