Jaya the Cat speelt tot de nok toe gevuld Willemeen plat

Zo cool als ze eruitzien, zo cool klinkt het ook

Tekst en foto's: Victor van Nikkelen Kuijper ,

Vrijdag 2 november kwam Jaya the Cat een bezoek brengen aan Willemeen in Arnhem. Deze Amerikaans-Nederlandse band (reggae, ska en punk) mocht een uitverkochte zaal verwachten. Vooraf kon er geluisterd worden naar twee lokale bands en een band uit Wales, die meereist met Jaya the Cat.

Gelukkig! Net niet te laat. De zaal is al erg druk als Poor Richard, de eerste artiest van de avond, nog aan het spelen in de zaal van Willemeen. Een energieke liveband met een lekker repertoire. Is het een kwestie van tijd dat we Kiss you for the ride of Sweetest Psycho in een reclame of Engelse cultfilm terughoren? Klinkt wel logisch als je zo bezig ziet hier op het podium.

Fake ID is instrumentaal gezien een erg goede band. De vocalen echter zijn, door technische redenen, niet goed te horen. Beetje onwennig. Toch maken deze jochies het goed door een performance te geven. Het publiek wordt hier heel goed warm gespeeld.

De jongens van Captain Accident & The Disasters vielen al de hele avond op als smaakmakers in het publiek. En na alle drank ook nog eens het podium op. Geen probleem voor deze mannen. Gewoon doorgaan met waar je mee bezig was. Welshe mannen die laten zien wat een feest het is te mogen én kunnen spelen. ‘Cheers lads!’


Zo cool als Jaya the Cat eruitziet, zo cool klinkt het ook. Kwalitatief zit het erg goed in elkaar. De hele zaal is tot de nok toe gevuld met mensen die speciaal voor deze band komen. En buiten nog meer die hopen nog naar binnen te mogen. Elk nummer wordt door het publiek meegezongen. Hier spelen ze werkelijk de hele zaal plat. ‘See you next time!’