The 48 Hour Music Video Project: The Heat - Troubled

Op 3 november was de finale van The 48 Hours Music Video Project Nijmegen, waarin bands aan filmmakers werden gekoppeld om een clip te maken. We blikken terug met Tijn Jongedijk van The Heat en Jacinto Samson van Omelette du Film

Kenden jullie elkaars werk al voordat jullie gingen samenwerken?
Omelette du Film: “We hadden voor deze samenwerking nog nooit van The Heat gehoord, maar het was een aangename verrassing!”
The Heat: “Nee, we kenden elkaar nog niet. Een klein deel van het team hadden we al ontmoet op de kennismakingsdag, maar het grootste deel zagen we zaterdag voor het eerst.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
Omelette du Film: “Als eerste hebben we naar de ideeën van de band geluisterd om te weten in welke richting we moesten denken. Daarna hebben we dat losgelaten en zijn we uitvoerig naar het nummer gaan luisteren en hebben we verschillende ideeën opgeschreven. Uiteindelijk hebben we van al die concepten een paar aan de band voorgesteld om te horen welke zij het leukst vonden. Deze hebben we dus gemaakt met de band in het middelpunt.”
The Heat: “Het concept is totaal bedacht door Omelette du Film. Dat het zo goed zou uitpakken hadden wij nooit gedacht.”

Zijn er nog speciale materialen gebruikt om de clip te maken?
Omelette du Film: “We hebben gebruik gemaakt van twee camera's tegelijk, dat scheelt in tijd. Daarnaast hebben we rails gebruikt voor sommige shots en natuurlijk gebruikgemaakt van al onze skills!”
The Heat: “Kettingen, vuilniszakken een breekijzer en heel veel camera-apparatuur.”

Waar hebben jullie de videoclip opgenomen?
The Heat: “Utrecht, De filmcrew had daar al verschillende locaties geregeld zoals een grote loods en een plek om weer warm te worden.”
Omelette du Film: “We hebben de clip in Utrecht en Maarssen opgenomen met als locaties een loods waar metaal bewerkt wordt, een parkeergarage, een lift, een huiskamer en het pandhof van de Dom.”

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
Omelette du Film: “Buiten het feit om dat het werken in 48 uur met mensen die je niet goed kent (de band) altijd spannend is, hadden we ook nog de nodige flauwe humor! Uiteindelijk hebben de humor en de enorme positieve energie die de band met zich mee droeg ervoor gezorgd dat we er helemaal voor konden gaan!”
The Heat: “Het werken met dit team was geweldig. Het klikte perfect tussen de band en het filmteam. Het hele weekend was spannend en bijzonder voor ons, we hadden nog nooit zoiets meegemaakt en we beseffen eigenlijk nog steeds niet wat er allemaal is gebeurd.”

Wat is jullie favoriete regisseur en waarom?
Omelette du Film: “Jean-Pierre Jeunet, omdat hij oog voor detail heeft. Zijn films zijn fantasievol, hebben mooie beelden en grappige personages en hij heeft veel verschillende soorten films op zijn repertoire staan, van Amélie tot Alien Resurrection. Verder worden hier onder andere nog Christopher Nolan, Fernando Meirelles en David Fincher genoemd.”
The Heat: “Jacinto Samson! Waarom? Bekijk onze clip maar dan weet je waarom!”