The 48 Hour Music Video Project

Emperors - Stonecold

Redactie ,

Op 3 november was de finale van The 48 Hours Music Video Project Nijmegen, waarin bands aan filmmakers werden gekoppeld om een clip te maken. We blikken terug met Peter Dragt van Emperors en Tim Engelaar van Slaap Vaker Films.

Kenden jullie elkaars werk al voordat jullie gingen samenwerken?
Tim van Slaap Vaker Films: “Ik ken Ralf, de zanger van de Emperors, van de tijd dat ik zelf nog in een band zat. Dus ik heb ze al wel eens zien spelen, en ik had op internet wat nummers gehoord.”
Emperors: “Ik had de video van Barbarella van Tim gezien.”

Waar hebben jullie de videoclip opgenomen?
Slaap Vaker Films: “Het pand van het oude ANWB-kantoor, Metterswane, tegenover het centraal station in Nijmegen. We hadden de sleutel voor alle ruimtes in het gebouw, en we konden ook het dak op.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om de video te maken zoals hij nu is geworden?
Emperors: “We hadden al een aantal locaties bedacht. Toen kwam opeens de mogelijkheid om in Metterswane op te nemen. Vrijdag besloten we om deze locatie te gebruiken. 's Avonds zijn we daar meteen wezen kijken en dat was zeer spooky. Het had een beetje een Silent Hillsfeer. Door die sfeer in het pand te combineren met de tekst van het nummer is de verhaallijn ontstaan.“
Slaap Vaker Films: “We hadden tijdens de brainstorm op vrijdagavond eigenlijk niet veel moeite om tot een idee te komen. Het nummer gaat over een persoon die zichzelf naar de kl&!* helpt met drank en drugs. We zijn samen tot een globale verhaallijn gekomen en daarna zijn we bier gaan drinken.”

Zijn er nog speciale materialen gebruikt om de clip te maken?
Slaap Vaker Films: “Medische naalden, het oude testament, geprinte LSD-papiertjes, een pistool, een nepwaxinelichtje, bivakmutsen en een paar meter duckttape.”
Emperors: “Gaffamutsen.”

Is er nog iets leuks/spannends/bijzonders voorgevallen tijdens de opnames?
Slaap Vaker Films: “Op vrijdagavond gingen we het gebouw verkennen. Pikkedonker natuurlijk! Het gebouw staat helemaal leeg verder. Tijdens onze struintocht liep ik een paar keer achteraan. En dan krijg je toch af en toe het nare gevoel als in een horrorfilm dat je even achterom moet kijken! Dat vonden ik en de rest best spannend!”
Emperors: “Ik vond om 4 voor half zeven inleveren heel spannend.”

Wat is jullie favoriete regisseur en waarom?
Slaap Vaker Films: “Tarantino, zeker weten. Al zijn werk is zo herkenbaar van hem. De dialoogopbouw, spanning enzovoort zijn daarnaast gewoon briljant. En het is altijd een beetje grappig.”
Emperors: “Tim natuurlijk, om dat hij met zo ontiegelijk veel inzet aan het werk is geweest en het fijn samenwerken is.”