Popquiz Marathon komt 16 mei naar Nijmegen Popquiz Marathon komt 16 mei naar Nijmegen

8 steden, 80 locaties, 240 quizzen, 800 teams, één avond

Popquiz Marathon komt 16 mei naar Nijmegen

8 steden, 80 locaties, 240 quizzen, 800 teams, één avond

Na twee succesvolle edities van de Popquiz Marathon in Rotterdam wordt het dit jaar een landelijk evenement dat gaat plaatsvinden in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Nijmegen. De editie in Nijmegen wordt georganiseerd door Rock 'n' Roll Highschool in samenwerking met 3voor12 gelderland.

Verspreid over het hele land struinen er maandelijks vele muziekliefhebbers tientallen popquizzen af. Rock ‘n’ Roll Highschool is één van die liefhebbers en organiseert daarom de Popquiz Marathon. Deze unieke manier van popquizzen brengt alle popmuziekliefhebbers letterlijk op de been.

In iedere stad kun je op zo’n tien locaties meespelen met verschillende popquizzen. In Nijmegen kom je onder andere in De Deut, Opera, Merleyn, NDRGRND, De Fuik en De Mug. Zo kom je nog eens ergens! Elke ronde op elke locatie is anders, waardoor de deelnemer zijn of haar eigen quizparcours kan samenstellen zonder twee keer dezelfde vragen voorgeschoteld te krijgen. Dus of je een metalhead bent of van Nederlandstalige muziek houdt, er is altijd ergens een ronde waarin je kunt uitblinken.

Hoe werkt het?
Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kun je in Merleyn je deelnamebewijs omwisselen voor een stempelkaart en blokkenschema. Daarmee kun je op zo’n 10 verschillende locaties meespelen met de diverse quizzen. Je hebt genoeg tijd om aan drie tot vijf rondes deel te nemen. De punten worden keurig bijgehouden en rond middernacht wordt het winnende team bekendgemaakt in Merleyn. Een team kan de quiz alleen winnen als het aan minimaal drie rondes op twee verschillende locaties heeft meegedaan.

Per team van maximaal vijf personen heb je één deelnamebewijs nodig. Deze zijn sinds 1 maart in de voorverkoop voor €20 via de site van Merleyn. Early birds kunnen alvast oefenen! Wie zich na het kopen van een kaartje met zijn ticketnummer aanmeldt via popquiz@rocknrollhighschool.nl ontvangt vanaf dat moment tot 16 mei elke week een oefenquiz.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland