3voor12 gelderland tipt: Celestial Season plays Solar Lovers

Reünieoptreden legendarische, Nijmeegse stonerrockband

Redactie 3voor12 gelderland ,

Tussen 1991 en 2002 had Nijmegen al een band die de term Nijmegen Rock City meer dan waardig vertegenwoordigde: Celestial Season. Vrijdag 30 maart speelt de band een warming-upshow in Merleyn. Het album Solar Lovers wordt integraal ten gehore gebracht.

Begonnen als doommetalband wijzigde Celestial Season in 1995 haar koers naar de stonerrock. Een daad die ze geen windeieren heeft gelegd. Zo speelden ze in 1999 op Lowlands. In 2002 kwam er helaas een einde aan het bestaan van de band. Tien jaar later komt Celestial Season nog een keertje terug! Vrijdag 30 maart speelt de band een warming-upshow in het eigen Nijmegen, voordat het op het Roadburn festival een comeback maakt. Het album Solar Lovers wordt integraal ten gehore gebracht.

Kernleden Olly Smit (gitaar) en Pim van Zanen (gitaar) kwamen met het idee om Solar Lovers integraal uit te voeren. Pim: "Nu is het dé tijd om Solar Lovers een tweede kans te geven op het podium. Het live spelen van het album is een uitdaging voor ons allemaal." Olly en Pim worden live bijgestaan door ex-Orphanage zanger George Oosthoek. De ritmesectie bestaat uit Jacques de Haard en Rob Snijders, beiden uit de 1998-2001 line-up. Violist Jiska ter Bals, die al meespeelde  op het album, zal worden bijgestaan door cellist Elianne Anemaat.

Wil je er in Merleyn gratis bij zijn? Dat kan! Mail voor donderdagavond 23:57 uur het antwoord op de volgende vraag naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl.

Op welk label werd Solar Lovers uitgebracht?
a. Tea Time records
b. Displeased Records
c. Universal