Hooikoorts: FreeFall festival 2012

29 april 2012 | Arnhem

3voor12 gelderland houdt je ook dit jaar weer op de hoogte van al het nieuws rondom FreeFall festival. Hier vind je als eerste de nieuwe namen van FreeFall festival!

Het FreeFall Festival vindt plaats op Koninginnenacht en -dag op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Sinds vorig jaar vind je hier een podium waarvan de programmering wordt verzorgd in samenwerking met de Jacobiberg.

Op het Jacobiberg LIVE stage spelen op Koninginnenacht:
Automatic Sam, Monokoestik, Puta Madre Brothers, Be’s Dog, Leeways, Ted’s Roadshow, E Royal @ The Kingsz, Floored. 

Plug in & out stage:
Jurgen Rijkers, Final Four, Lieve Bertha.
 
En op Koninginnedag:
Backcorner Boogie Band, Onkalo, Ten Tempiés, Noola, Birth Of Joy, The Heat, Knuckles Of Frisco.

Planet Rose stage
Geheel volgens de FreeFall traditie wordt ook dit jaar het Nijmeegse poppodium Doornroosje op 30 april vertegenwoordigd door Planet Rose. DJ/Programmeur Darko Esser heeft weer een mooie, gevarieerde line-up samengesteld met als absolute uitschieters de Duitse tech house koning Matthias Tanzmann en de Engelse techno geweldenaar Perc. ESHU, Deep Motions Crew en uiteraard Darko Esser zelf zorgen verder voor het echte Planet Rose gevoel.

Line-up Planet Rose: Matthias Tanzman (DE), Perc (UK), Darko Esser, ESHU, Deep Motions Crew (Wouter Brok, Emilio Bestevez en Micha Venderbos).

NDS-stage
New Dutch School (NDS) is een Arnhems collectief met een groot hart voor elektronische muziek en visuele experimenten. De NDS-sound is het best te omschrijven als een diepe sound geïnspireerd door minimalistische techno met een donkere en meeslepende groove. In combinatie met visuele effecten wordt het publiek meegezogen om te dansen. NDS is zowel op Koninginnenacht als Koninginnedag op FreeFall aanwezig.

Line-up NDS: Dario Zenker (DE), Avatism (IT), Frank Haag, William Köster, Flipse, Hoge Toon, Normano.

Ransom stage
Op Koninginnedag is ook Ransom van de partij. Ransom is een samenwerkingsproject tussen de toonaangevende organisaties Luxor Live, Give It Dub, Forms en Deepcutz. Dubstep en Drum and Bass gebroederlijk op één podium met als gevolg dat de subs goed voelbaar zijn in Arnhem en omstreken.

Line-up Ransom: Trap, Unreal, Beevee, DBS, Dephanx, Devnik, WPL&NoName (IT), Tyson, Multiplex MC, MC Brown Sugar, MC Don.Skey, MC Temper (DE)