MP3VOOR12 gelderland XII – Kaf en Koren en Roos van Nijmegen 2012 MP3VOOR12 gelderland XII – Kaf en Koren en Roos van Nijmegen 2012

Luister nu naar de muzikale toekomst van Nijmegen

MP3VOOR12 gelderland XII – Kaf en Koren en Roos van Nijmegen 2012

Luister nu naar de muzikale toekomst van Nijmegen

Deze maand gaan de Nijmeegse bandcompetities Kaf en Koren en de Roos van Nijmegen weer van start. Voor een gedegen voorbereiding op deze bandwedstrijden biedt 3voor12 gelderland een MP3VOOR12 gelderland aan. Hierop zijn bijna alle deelnemende bands vertegenwoordigd. Een betere start is er niet te maken!

De compilatie is hier te downloaden!

The Hubschrauber (Kaf en Koren)
Radiohead, Jeff Buckley... Dit zijn namen die regelmatig genoemd worden tijdens de repetities. “Echter, we volgen onze eigen intuïtie,” aldus de band. Elektronische rock, harmonieus, melodisch, ritmisch... De algemene opvatting binnen de groep is dat deze nooit te veel wil doen om dat ene, mooie nootje te spelen dat precies goed is. Dat is het streven: het neerzetten van een sfeer, een gevoel, een begrip:
The Hubschrauber.

ZeitGeist (Kaf en Koren / Roos van Nijmegen)
Geen grenzen, dat is het idee achter de muziek van ZeitGeist. Nederlandse, Duitse, en Afghaanse invloeden verrijken de diversiteit van deze band. Klassiek, electro, triphop, funk, drum-'n-bass en jazz bij elkaar komen. De beats en baspartijen zorgen er volgens de band voor dat je niet lang stilstaat, terwijl de melodieuze gitaar en de synthesizer je laten zweven. Bereid je daarom voor op een stevige bodem van hiphop beats en bas, belegd met verse melodieën en een sausje van rap en zang. Daar mag op gedanst worden!

Fake ID (Kaf en Koren)
Fake ID is een jonge band uit Nijmegen die zich met een combinatie van britpop, reggae, ska en punk hoorbaar wil maken aan iedereen die wil en niet wil. De band vindt zijn oorsprong op het HAN-college waar in rap tempo wordt gewerkt aan een strak en dansbaar repertoire. Na eerst een half jaar als duo met drums en gitaar te hebben geschreven is Fake ID een feit met de komst van een inventieve bassist.

Ermanos (Kaf en Koren)
Ermanos (broers) is opgericht in november 2011. De combinatie van gitaar, zang en cello klonken na één jamsessie en één repeteersessie zo fijn en puur in de oren van de bandleden dat snel een opnamesessie werd afgesproken. In twee dagen werden vijf folky nummers opgenomen: de ep Somos! Kenmerkend voor Ermanos is de dromerige zangstijl die wordt begeleidt door akoestische gitaar, zachte elektrische gitaarriffjes en -slides, cello, backing vocals en basispercussie.

The Low Tide (Kaf en Koren / Roos van Nijmegen)
Wanneer je je ogen sluit en naar The Low Tide luistert, trekken landschappen aan je voorbij. De teksten behandelen thema's als vergankelijkheid en de strijd die eenieder daar dagelijks mee voert. Deze jongens denken na. Over het leven, hun muziek en over de essentie van dingen. Dat verklaart waarom de muziek van The Low Tide balanceert tussen expressie en compositie. Let wel, zonder te bedachtzaam te worden, want net als in het leven vindt er wel eens een uitbarsting plaats. Gestileerd en met gevoel voor sfeer maakt The Low Tide zijn progressieve pop.

His Band (Kaf en Koren / Roos van Nijmegen)
His Band is een rockband uit Maas en Waal. De band bestaat uit Adriaan Banken, Joep Vervoort, Sam Heijnen en Guus van Tiem. Begonnen met covers van Cream en Kings of Leon en nu vollop met eigen werk bezig. Hun debuutoptreden was tijdens Party for Peace in Vila Lila in Nijmegen. Sindsdien heeft His Band talloze optredens gehad, ook op de radio.

The Embrassibles (Kaf en Koren)
The Embrassibles: een bende gezellige muzikanten met een voorliefde voor 'heavy messing'. Ze mixen jazz, hiphop, funk en soul tot een spetterend geheel. Soms gevoelig, soms met grof geschut. Embrace the brass!

The Liquid Machine (Kaf & Koren / Roos van Nijmegen)
Een goede dosis Hardrock met een stevige jazzrand is wat The Liquid Machine maakt. Sinds maart 2011 zijn de muzikanten bezig met het schrijven van nummers en zijn er helemaal klaar voor om het podium af te komen breken. Deze jongens zijn volgens henzelf energiek, superenthousiast en knallen van het podium met hun snoeiharde gitaargeluid, dikke drum- en baspartijen en pakkende zanglijnen die je zo mee kan brullen.

A Silent Speech (Kaf en Koren)
Sinds de zomer van 2011 timmert A Silent Speech hard aan de weg, met als gevolg lichte popmuziek met een twist. Dit maakt in combinatie met de warme klanken van een altviool een sferisch totaalplaatje. Onder het motto: “We kunnen wel een mooi verhaal ophangen, maar luister maar gewoon!” staat bij een avondje A Silent Speech muziek op de voorgrond. Tip van de band zelf: onder het genot van een biertje kan het beste van A Silent Speech worden genoten!

Eva Almagor Band (Roos van Nijmegen)
Na jaren te hebben gezongen en muziek te hebben gemaakt brengt Eva in 2010 de Eva Almagor Band bij elkaar. Samen met deze band produceert ze en neemt ze zelf haar eerst ep op, speelt ze in korte tijd in het voorprogramma van AT/EMI, staat ze in het Paard van Troje in Den haag, is ze te horen bij radio 3FM, speelt ze in het concertgebouw van Nijmegen en speelt ze live bij Radio 5!Eva brengt ons haar grote inspiratiebronnen: soul en blues met een randje gospel en een vleugje pop!

Roadlash (Roos van Nijmegen)
In het werk van deze groep ervaren muzikanten zijn zowel invloeden van traditionele rock als modernere, alternatieve rock terug te vinden (zoals Alter Bridge, The Foo Fighters). De ritmische basis, het krachtige gitaarspel en de melodieuze heldere zanglijnen maken de muziek van ROADLASH energiek en melancholisch tegelijk.

The Earphone Heads (Roos van Nijmegen)
Dit ambitieuze viertal is al meerdere keren het Nijmeegse indierock talent van 2012 genoemd. Zo zijn ze al bij Giel Beelen in de Freaknacht op bezoek geweest en speelden ze vorig jaar met hun eerste ep op zak op de-Affaire en in Doornroosje. De chaotische energie en de dansbaarheid van de muziek
zorgen voor onvoorspelbare momenten in elke liveshow.

Maura ten Hoopen (Roos van Nijmegen)
Maura combineert een zuivere en warme stem met mooie gitaarpartijen. In haar eentje weet Maura het publiek al aan haar te binden. Bij de Roos van Nijmegen zal ze voor het eerst niet alleen optreden, maar samen met haar bassist Kai Liebrand! De veelzijdige muzikante laat zich inspireren door grootheden als Nick Drake, Laura Marling, en Nouvelle Vague. Sinds korte tijd is Maura ook actief in de house- en dance-wereld bij grote platenlabels als Armada en Black Hole Recordings. Dit onder de naam Maura Hope. Ook hiermee inspireert zij menig man met haar warme uitstraling en eigenzinnige stem.

Discipline & Rather Real (Roos van Nijmegen)
Discipline en Rather Real zijn twee jonge honden uit Nijmegen die met hun scherpe Nederhop een frisse bijdrage brengen aan de toch al sterke lokale hiphop. Kort geleden al in het voorprogramma van Fresku in Merleyn, nu klaar voor Oranjepop.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland