MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume V: Kaf en Koren 2010 MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume V: Kaf en Koren 2010

Muzikale voorbereiding op eerste bandwedstrijd van dit jaar

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume V: Kaf en Koren 2010

Muzikale voorbereiding op eerste bandwedstrijd van dit jaar

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op dinsdag 16 maart gaat studentenbandcompetitie Kaf en Koren 2010 van start. Om iedereen een goede voorbereiding te geven biedt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een complete MP3VOOR12/Kaf en Koren 2010 aan. Hierop staan alle bands vertegenwoordigd die mee zullen doen aan de wedstrijd, een betere start is er niet te maken.

Muzikale voorbereiding op eerste bandwedstrijd van dit jaar

Op dinsdag 16 maart gaat studentenbandcompetitie Kaf en Koren 2010 van start. Om iedereen een goede voorbereiding te geven biedt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een complete MP3VOOR12/Kaf en Koren 2010 aan. Hierop staan alle bands vertegenwoordigd die mee zullen doen aan de wedstrijd, een betere start is er niet te maken.

De compilatie inclusief mooi hoesje is hier te downloaden.

1. Roughhouse - Fat Ho Live
Tien jaar geleden zagen de eerste klanken van Roughhouse het daglicht: onbezonnen, divers en vooral vrij. Geen zware symfonieën of diepzinnige melodramatische meuk, Roughouse staat voor muziek die tastbaar is voor iedereen. Door de grote mash van stijlen zal er voor iedere muziekliefhebber iets te vinden zijn in het repertoire waarvan rock de hoofdlijn te noemen is.

2. Velcro Tapes - Quis Custodiet
Velcro Tapes is de petrischaal van vijf indierockliefhebbers uit Nijmegen. Van slepende soundscapes tot lekker in ‘t gehoor liggende rock tot zware stonerrock-achtige riffs. Hiermee is Velcro Tapes klaar om de rest van de wereld tot indierockers te bekeren, terwijl ze aan spannende en gevarieerde nummers blijven werken.

3. Liquid Snow - Blueprint
Liquid Snow manifesteert zich in ‘nummers om het nummer’. Minutenlange solo’s zijn afwezig; de afzonderlijke partijen zijn niet te voor de hand liggend - maar ook niet te egotrippend - en bedoeld om samen een eenheid te vormen en een lekker geheel neer te zetten.

4. Caulfield - Towards The Way It Was
Caulfield is een driekoppige band uit Nijmegen. De muziek die Caulfield maakt kan het best onder de noemer alt.country geschaard worden, maar ook invloeden uit britpop, jazz en indie zijn terug te vinden in het eigen werk van Caulfield.

5. Deaf by Stoning - Laid at Night
Deaf by Stoning is een rockband uit Nijmegen. Het moet knallen, stuwen, soms laidback totdat iedereen in de flow weggeblazen wordt!

6. Synesthesia - Dilemma
Synesthesia is een gitaargeoriënteerde progrockband met ambient en symphonische invloeden. Deze band balt Invloeden vanuit alle regionen van de moderne rockmuziek samen tot het explodeert.

7. At Zero - Blackhole
Het doel van At Zero: de muren tussen klassiek, pop, rock, metal en landsgrenzen afbreken! Dat is ze nu gelukt met hun eerste demo-cd Thoughts. Al hun favoriete stijlen worden met behulp van cello en piano, maar ook synthesizers en gitaren samengevoegd tot een unieke sound!

8. Modesty Calls - Deaf By You
Modesty Calls is een vijfkoppige rockband uit de regio Venray, opgericht begin 2008. Hun stijl is te omschrijven als rock, met invloeden uit de hardrock en stoner. Alle leden hebben al in verschillende andere bands samengewerkt, en daarom was de eerste demo al na korte tijd een feit. De demo, getiteld I Am The King, geeft een goed beeld waar Modesty Calls voor staat. Namelijk rock, rock en nog eens rock!

9. Intended - The Autumn
De twee dames en twee heren van Intended spelen al een aantal jaren in deze bezetting, en dat is goed te horen. The Autumn is afkomstig van hun promo-cd Winterground en staat vol met breekbare tweestemmig gezongen popsongs ondersteund door gitaren, keyboard, drums en violen.

10. Loosely Inspired - Haven't You Heard Final
Loosely Inspired bestaat uit twee jongens en twee meiden en maakt melodieuze garagerock beïnvloed door punk. Ze presenteren een goede combinatie van punk riffs met catchy melodieën, strakke drums en interessante teksten over vriendjes en luie zondagen.

11. The Tenders - I Want To Tell You
Als er een label gehangen zou moeten worden aan de muziek die The Tenders maken, zou dit waarschijnlijk ‘retropop’ moeten zijn. Met tijdloze melodieuze nummers proberen zij de harten van jong en oud te stelen, terwijl de up-tempo beat ervoor zorgt dat niemand stil blijft zitten. De eerste ep We Want To Tell You, was een bescheiden succes.

12. The Jacobites - I Can Help You Out
The Jacobites, vernoemd naar een oude politieke groepering in het Verenigd Koninkrijk, spelen Britsgeoriënteerde muziek. Soms rauw, soms warm, harmonieus en af en toe met enkele psychedelische invloeden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland