MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume VI: Paasconcerten 2010 MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume VI: Paasconcerten 2010

Een muzikale terugblik op het paasweekeinde in de Jacobiberg

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen volume VI: Paasconcerten 2010

Een muzikale terugblik op het paasweekeinde in de Jacobiberg

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Afgelopen Pasen heeft 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg tijdens de Paasconcerten van elke band die het podium betrad een live track opgenomen. Lees snel verder hoe je dit muzikale ei én verpakking kunt vinden!

Een muzikale terugblik op het paasweekeinde in de Jacobiberg

Afgelopen Pasen heeft 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg tijdens de Paasconcerten van elke band die het podium betrad een live track opgenomen.

Voor deze muzikale paaseieren hoef je niet te zoeken, je kunt ze hier downloaden. Wil je dit muzikale ei verpakken? Print het hoesje uit, pak de schaar en je hebt een blijvende herinnering aan de Paasconcerten 2010!

1. Phoenix Park -  She Said She Said

De Arnhemse rock-'n-roll band Phoenix Park bestaat sinds november 2009. De sound die de band heeft ontwikkeld vindt zijn roots in de Britse muziek van de jaren '60 en de rock-'n-roll van de jaren '70.  Beïnvloed door bands als The Beatles, The Who en Led Zeppelin, heeft de frisse sound van Phoenix Park wat weg van de muziek van Oasis of Kula Shaker.
 
2. seanpenn - Dancing
seanpenn is een sinds 1999 in de luwte van de popcore-underground opererende indie-electro-emo-band. Fans: 3 in Polen, 28 in de U.S.A., 34 in B, 1 in Nieuw-Zeeland, 47 in Duitsland, 5 in Frankrijk, 1 in Ierland, 4 in Canada, 12 in de U.K. en een groeiend aantal van drie cijfers in Nederland.

3. Ashes Of Many - Killing Time
Ashes Of Many maakt metalcore met erg rauwe, catchy riffs. Een band die het publiek altijd zo veel mogelijk bij hun optredens probeert te betrekken waardoor er met regelmaat moshpits ontstaan met publiek en leden van de band.

4. Loes Swinkels - Cape Rainy Days
Loes Swinkels is een zeer getalenteerd muzikant en liedjesschrijver uit het zuiden des lands. Op veertienjarige leeftijd begon ze met gedichten schrijven. Deze gedichten werden al snel liedjes toen ze twee jaar daarna de gitaar oppakte. Met een warm en krachtig stemgeluid en een sterke ritmisch gitaarspel brengt Loes Swinkels haar liedjes recht uit het hart.

5. The Jacobites - Slowdown
The Jacobites, vernoemd naar een oude politieke groepering in het Verenigd Koninkrijk, spelen britsgeoriënteerde muziek. Soms rauw, soms warm, harmonieus en af en toe met enkele psychedelische invloeden.

6. En Vélo - The Book
En Vélo komt voort het grungecollectief Toxic. Door de toevoeging van de piano is hun spel subtieler, wat een nieuwe dimensie aan hun muziek geeft. Hun grunge roots zullen ze echter nooit vergeten. Eind 2009 verscheen hun nieuwe demo Could You Tell Me The Story Once Again?

7. DeAD STIFF- Rock And Roll Star
Sing along 70's punk gespeeld door dezelfde schattige idioten die verantwoordelijk waren voor The Spittin' Vicars, The Pruttles and The Shaggable Sluts. De balans van zang en gitaren is uitstekend. En de immer beweeglijke bassist zorgt samen met de drummer voor een niet te versmaden basis waar lekker overheen gesoleerd kan worden.

8. Boy Gol - So Long
Singer-songwriter met sfeervolle en minimalistische cryptoliedjes. Blaudzun, Sigúr Ros en zelfs Arvo Pärt worden als invloeden versneden tot ingetogen sfeerstukken op piano, gitaar en viool.

9. Geiser - Pilgrim

Geiser streeft naar een authentieke vereniging van verschillende muzikale invloeden. Het pallet bestaat uit psychedelica, grunge, jaren 80-indie, metal, noise, en riff georiënteerde muziek; alles wat 'post', donker en zwaar is.

10. Landmark 105 - Begging You Please [live @ 3FM]
Geïnspireerd door Janis Joplin – kamer 105 van het Landmark Hotel in Hollywood is de plek waar Janis Joplin stierf aan een overdosis – staat Landmark 105 voor krachtige en melodieuze songs waarbij pop, rock en americana moeiteloos samengaan.

11. Inamix - Living It All Together
Inamix werd opgericht in 1987 en staat bekend als de de pionier van 'bubbling' in Nederland. Anno 2010 staat Inamix garant voor opzwepende ritmes, een jankende gitaar en pakkende teksten die je met honderd kilometer per uur om de oren vliegen.

12. Dear Jane - We'll Get Around [live @ GeselXL]
Dear Jane speelt lekker in het gehoor liggende popliedjes in een warm americana-jasje. Songs over de liefde en het leven, ingevuld met smaakvolle gitaarpartijen en meerstemmige catchy zanglijnen.

13. King Locust - Benefit
In het duistere universum van King Locust is minder vaak meer. De lang uitgesponnen songs maken in eerste instantie vaak een kale desolate indruk. Maar na herhaaldelijke luisterbeurten komen er naar verloop van tijd steeds meer nuances binnen de songs bovendrijven.

14. Nienke Deiters - The Weather
Singer-songwriter Nienke Deiters heeft een passie voor muziek en schrijft al haar nummers zelf. Ze speelt ook nummers van anderen, maar dan wel op haar eigen manier.

15. Yordan Orchestra – Song2

Aan de basis van de muziek staat een aantal fraaie popliedjes, die steeds verder worden uitgediept met meerdere lagen. Aan de hand van een stevige dosis acid worden de tracks uitgerekt, om na een hoop heerlijk hypnotische psychedelica en jazzy intermezzo’s uiteindelijk weer op de basis terug te keren.

16. Kids Will Be Skeletons - I Used To Dream
Hun wortels liggen in de Achterhoek. Afkomstig uit verschillende bands als Symmetry in Chaos, Lose The Light en Eastern Comfort zochten de Kids bijna een jaar naar het geluid waarbinnen deze invloeden samenkomen. Het resultaat: screamo / post hardcore dat sterk doet denken aan bands als Thrice en Sparta.

Door technische problemen zijn de opname's van Nienke Deiters, Landmark 105 en Dear Jane niet van de Paasconcerten 2010 maar van een ander optreden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland