MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume IV: GESEL XL MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume IV: GESEL XL

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume IV: GESEL XL

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 6 en 7 november vindt GESEL XL, het Gelders popweekend weer plaats. In Arnhem zul je in Willemeen, Luxor Live, The Stage, de Jacobiberg en het Filmhuis een dwarsdoorsnede kunnen aanschouwen van de Gelderse popscene. Om goed beslagen ten ijs te komen, trakteren wij je op een prettige voordeelverpakking van 12 van de optredende bands.

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

Op 6 en 7 november vindt GESEL XL, het Gelders popweekend weer plaats. In Arnhem zul je in Willemeen, Luxor Live, The Stage, de Jacobiberg en het Filmhuis een dwarsdoorsnede kunnen aanschouwen van de Gelderse popscene. Om goed beslagen ten ijs te komen trakeren wij je op een prettige voordeelverpakking van 12 van de optredende bands. Van hiphop tot metal en van rock tot punk: deze compilatie biedt een breed overzicht van wat er op lokaal niveau speelt. De volledige compilatie is hier te downloaden.

Een prachtige cd wordt natuurlijk nog mooier met hoesje. Dus print het uit en stop het bij je cd. Het hoesje kun je ook, geprint op mooi verzwaard papier, gratis ophalen tijdens de GESEL XL. Houd voor meer informatie onze site in de gaten!

1. The Vlegels - Wanna Get So
Deze Nijmeegse jonge honden, met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar, zijn sinds eind 2008 flink serieus bezig. Dit doen zij niet onverdienstelijk, zo hebben ze al in een aantal grote poptempels van Nederland gestaan zoals 013 en de Melkweg.  Met hun aparte groovy indiepop wonnen ze de Beneluxfinale van werelds grootste internationale bandwedstrijd Emergenza. Hierdoor stonden The Vlegels afgelopen zomer op het Taubertal Open Air festival in Duitsland. Barstensvol positieve energie, frisse wind en puur plezier staat deze band op het podium. Wanna Get So is afkomstig van de ep What About.

2. OIIO - I'm Here
OIIO werd door Timo Pisart en Joni van der Leeuw in de herfst van 2007 opgericht. Ze begonnen met het opnemen van een ep met simpel materiaal en weinig effecten. Hierop legden ze vijf liedjes sfeervol vast. Slowly, But Surely was in februari 2008 af. Omdat ze de arrangementen en sounds op deze cd zo goed vonden, besloten ze dat ze er een vervolg aan moesten geven. Daarom zoekt OIIO, aangevuld met een aantal gastmuzikanten, de kleine podia in de buurt op om hun zachte en fijne klanken te verspreiden.

3. Kwelling van Pythagoras - Meer In Het Leven
Deze formatie, bestaande uit freestyle kampioen HighTower, producer en mc What the Fab en tekstarchitect Ejis, rockt sinds 2008 met energieke en oprechte boom bap hiphop. Begeleid door de recht voor je raap beats van What the Fab staat dit trio garant voor een levendige show. Van keiharde brag ’n boast tot ingetogen zelfreflectie en nooit vies van een stevig staaltje freestylen. De Kwelling, Nijmeegse hiphop, check!

4. Klapband – KB
De tweekoppige hiphopformatie Klapband bestaat uit Amita en Initiaal en beschrijft zichzelf het beste als ‘anders’ en ‘vernieuwend’. Met kneiterharde ‘nextlevel’ beats aan de hand van Terugklap, originele flows en te veel energie trekken ze menig zaal van hun fundering. De twee mannen zijn op dit moment druk bezig om hun album af te maken, dat zeer vroeg in 2010 het levenslicht zou moeten zien. En daar bovenop wordt sinds kort het team versterkt door dj NI6 a.k.a. Jameszoo, die een meer dan degelijk steentje bijdraagt aan de liveshows. De track KB staat voor alles wat Klapband is, doet, voelt en leeft. Dus betalen voor die KiloBytes, kijk mee in het KladBlok van Initiaal, ontdek de KrachtBron en leer van de Koninklijke Bloedlijn van Amita. Snapte?!?

De track KB is exclusief en alleen te vinden is op deze MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen!

5. Automatic Sam - Who Is The Man
De rockband Automatic Sam bestaat uit vier Achterhoekse vrienden die Nijmegen hebben gekozen als uitvalsbasis voor hun band. Iedere rockliefhebber weet dat het op dit moment goed toeven is in deze regio met bands als De Staat, Sugartoosh en Black Bottle Riot. Automatic Sam is hierop geen uitzondering. Automatic Sam haalt zijn inspiratie uit de blues, classic rock, de psychedelische muziek uit de jaren ’60 en alles wat groovy, gruizig en oprecht klinkt. De band heeft zich vernoemd naar een personage uit het nummer Tarotplane van Captain Beefheart & His Magic Band. Ze hebben geen idee wie het personage is, maar aan het nummer te horen moet Automatic Sam wel een zeer coole viespeuk zijn met veel gevoel voor boogie.

6. Xylo - Skeleton Orgy
Xylo is een jong viertal uit Arnhem. In de zomer van 2008 ontdekten de bandleden van Xylo in de schuur van leadzanger en gitarist Van Marle hun eigen geluid. Sfeervolle gitaren gaan over een melodieuze bas met stampende drums; Xylo probeert de middenweg te bewandelen tussen experimentele geluidsgolven en de betere popmuziek. Hierbij proberen ze het geluid breed te houden, zonder hun stijl kwijt te raken.

7. King Locust – Benefit

King Locust schildert met grove penseelstreken een inktzwart schilderij. In de omlijsting van het verontrustende kunstwerk vind je sporen terug van Alice In Chains en Oceansize. Het plaatje wordt gecomplementeerd door de depressieve feel van desolate new wave. Als het eindproduct dan ook nog eens wordt opgehangen aan een dikke muur vol metal gitaargeweld dan is de beklemmende nachtmerrie compleet.

8. -BLEND- - The Painting
De driemans indie-rockformatie -BLEND- creëert de perfecte verhouding tussen enerzijds een zeer herkenbaar geluid en anderzijds net dat extra beetje vernieuwing en verfrissing. In 2004, twee jaar na de oprichting van de band, werd zanger/gistarist Jeroen Fredrik uitgeroepen tot beste muzikant in de finale van de Grote Prijs van Nederland vawege zijn ‘loepzuivere zang en scherpe gitaarspel’. Deze elementen worden versterkt door de krachtige combinatie van Bob van Dun op drums en Chico Abelino op bas waardoor je bijna niet gelooft dat er maar drie muzikanten op het podium staan! --BLEND- is een band die volledig in balans is en subtiel maar met zeer veel overtuiging een energieke live-show neerzet.  

9. Cool Ice Crush Killers – SkinBite
De zieke druk van opgekropte creativiteit bindt deze gasten vast aan de zelfdestructieve bom genaamd muziek. 100% inzet en wilskracht zullen ervoor zorgen dat Cool Ice Crush Killers een sociaal/muzikaal unicum wordt in het hedendaagse straatbeeld. Zonder te praten wordt menig oefenruimte-uur nuttig besteed, en in korte tijd ontstaat een setlist die ernaar smacht om live gespeeld te worden.

10. Diggeth – 98288
De oorspronkelijk uit de Achterhoek afkomstige rock band Diggeth brengt een explosieve cocktail van rock, metal en blues. Een show van Diggeth is een ware “metal-’n-roll” explosie en heugt je nog dagen erna. Naar aanleiding van een aangrijpende documentaire over het leven van Leon Greenman (1910- 2008) besluit zanger/gitarist Harald te Grotenhuis een en ander om te zetten in het nummer 98288. Greenman (gevangene 98288) overleefde als Jood de Tweede Wereldoorlog en zes concentratiekampen. Hij verloor echter vrouw en kind. Sindsdien vertelde Leon Greenman onophoudelijk zijn verhaal. Het nummer 98288 kan gezien worden als een eerbetoon aan Leon Greenman en zijn onverzettelijkheid.

11. Fruit Of The Original Sin – Skywarp
Fruit Of The Original Sin is een Wageningse alternatieve rockband. Het kwartet maakt een explosieve, dynamische en intense mix van rauwe vocalen, gierende fuzzgitaren, gruizige synthgeluiden, vervormde bastonen, noisy electronica en knallende drums. Beïnvloed door onder andere Millionaire, Nirvana, Smashing Pumpkins en Nine Inch Nails. De Gelderlander na het winnen van De Kleine Prijs Van Veenendaal: "Een hele bak strak geregisseerde herrie, gekruid met bizarre geluidseffecten.” Momenteel werkt de band aan zijn tweede album die eind dit jaar uitkomt. Skywarp is daar een voorproefje van.

12. The Bips - Fucking Money
The Bips zijn weer helemaal hip! De Nijmeegse punkrockformatie laat weer danig van zich horen. In een scene waar de nietszeggendheid van mensen wordt verward met intellectueel stilzwijgen, schoppen ze eens flink tegen de voormalige tere kinderzieltjes van alternatief Nijmegen en ver daarbuiten. De meeste hedendaagse punkhelden doen een uurtje stoer op een podium, drinken wat, rijden eventueel in een busje naar huis, maar daarna begint de gewone werkweek weer en zijn ze in een kloffie bij hun baas te bewonderen. De bandleden van The Bips zijn overal voor iedereen waarneembaar. Niks acteren, alles echt. Duidelijke taal, echte emoties, dag en nacht... altijd. En niet voor de commercie, Fucking Money is nog steeds het credo, zonder pardon.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland