Win kaarten voor Port O'Brien! Win kaarten voor Port O'Brien!

Doornroosje tipt bevlogen Amerikaanse folk en indierock

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Port O'Brien!

Doornroosje tipt bevlogen Amerikaanse folk en indierock

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Check je kansen! Liefhebbers van Fleet Foxes, Bon Iver en Arcade Fire kunnen hun hart ophalen bij Port O'Brien, die gevoelige en soms rauwe indierock spelen met de nodige folk- en country-invloeden. Win nu kaarten voor het concert van Port O'Brien op zondag 22 november in Doornroosje. In het voorprogramma staat het jonge, veelbelovende First Aid Kit.

Doornroosje tipt bevlogen Amerikaanse folk en indierock

Folk en country zijn de genres waar het Amerikaanse Port O’Brien zich in eerste instantie op baseerde, maar inmiddels zijn de invloeden breder en wordt de band niet zelden onder indie-rock geschaard. Bovendien bestaat de band vandaag de dag ook niet meer uit twee mensen zoals toen zij begonnen in 2005, maar staan er nu vijf bandleden garant voor een mooie variatie van ingetogen liedjes tot rauwe gitaarpartijen. Toch zal die duo-basis altijd speciaal blijven; de twee begonnen met het elkaar schrijven van songteksten, en zijn nog altijd geliefden.
 
Port O’Brien tourde met bands als Nada Surf en Bright Eyes en men zegt dat liefhebbers van Fleet Foxes en Arcade Fire maar ook Bon Iver en Sufjan Stevens, deze band niet mogen missen! Zowel in de studio als op het podium houden de bevlogen muzikanten het niet bij zang, gitaar en drums, maar grijpen ze ook naar instrumenten als banjo, potten en pannen en viool.

Vorig jaar oogstte het album All We Can Do Was Sing veel lof, dit jaar gooit het intense Threadbare hoge ogen in muziekland.
 
In het voorprogramma staat het jonge Zweedse duo First Aid Kit. De twee meiden die zich bedienen van gitaar, harp en zang weten in korte tijd al menig hart te veroveren met hun covers van Fleet Foxes en songs beïnvloed door grootheden als Bob Dylan en Leonard Cohen. Hun debuutalbum wordt onder meer omschreven als veelbelovend.

Hoogste tijd om eens met eigen oren te gaan beluisteren wat Port O’Brien en First Aid Kit allemaal te bieden hebben! En misschien wel met tickets die jíj wint...

Hoe heten de twee geliefden die aan de wieg stonden van Port O’Brien?
a  Yoko en John
b  Van en Cambria
c  Klara en Johanna
d  Caleb en Joshua

Mail je antwoord voor vrijdag 22.00u, en maak kans op gratis kaarten voor het concert in Doornroosje aanstaande zondag 22 november. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2 x 2 kaarten weggeven.

Port O’Brien (voorprogramma First Aid Kit) zondag 22 november | Doornroosje | zaal open 20.00, aanvang concert 20.30 | entree € 10,–

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland