Finalisten Gelders Singer-Songwriter Festival bekend

Joost Brouwer, Eline de Bruijn, Nina van der Leest en Lynn in de eindronde

Tekst: Marcel Bosmans / Foto's: Laura Thijssen, ,

Na afloop van de laatste voorronde in Oerkroeg Schiller te Aalten werden de namen van de vier finalisten van het GSSF bekend gemaakt. Het viertal strijdt op vrijdag 22 februari in Merleyn om de eervolle titel ‘Beste singer-songwriter van Gelderland 2008'.

Joost Brouwer, Eline de Bruijn, Nina van der Leest en Lynn in de eindronde

Voor het eerst bestond het GSSF uit drie voorrondes en een finale. Gelderse singer-songwriters konden zich voor het evenement aanmelden door een demo in te sturen. Een onafhankelijke jury selecteerde vervolgens uit meer dertig inzendingen negen acts voor de voorrondes. De uitverkoren kandidaten kregen tijdens een voorronde de kans om zich op het podium te bewijzen. Aan het einde van de cyclus volgde wederom een juryberaad, met als uitkomst de namen van het kwartet finalisten.

Het experiment met voorrondes is volgens de organisatie Stichting PAN geslaagd. Het festival is méér Gelders geworden, omdat de activiteiten over de provincie zijn verspreid. De optredens werden goed bezocht en leverden extra publiciteit op. De namen van de vier finalisten werden zaterdagavond, na afloop van de laatste voorronde, bekendgemaakt. Van de drie deelnemers van die avond (Pampus, Lynn en Frank Holweg) mocht Lynn door naar de finale. Daarnaast zijn ook Joost Brouwer, Nina van der Leest en (opnieuw) Eline de Bruijn doorgedrongen tot de eindronde van het Gelders Singer Songwriter Festival 2008. Het viertal strijdt op vrijdag 22 februari om de eervolle titel ‘Beste singer-songwriter van Gelderland 2008. Speellocatie is het Nijmeegse muziek- en danscafé Merleyn.