In samenwerking met DasFabrique werd in Kultuurhuis Bosch de tweede voorronde gehouden van de DJ-contest die uiteindelijk moet leiden naar 'Arnhem's number #1 DJ'. In deze ronde drie DJ's die ieder op hun eigen manier vijftig minuten vulden met vele beats per minute.

DJ DaWheelsOfSteel zet hard in met zijn hardhouse set. Het is zijn eerste publieke optreden en het begin van zijn set is dan ook niet geheel foutloos. Het geheel is weinig aan elkaar gemixt en de overgang van hardstyle naar hardcore verloopt niet altijd even goed. Ook is er weinig interactie met het publiek; tijdens de overgangen die het publiek moeten opladen valt de dansvloer stil. Toch is het merendeel enthousiast over deze 20-jarige DJ. De vele beats per minute zorgen voor een heftig feest. Voor een eerste optreden is dit zeker knap gedaan.

DJ Ideal Crash start zijn drum 'n bass-set met ingewikkelde nummers. Het publiek heeft moeite om hier zijn draai in te vinden. In het eerste deel van de set zitten veel breakbeats, maar naarmate de nummers makkelijker worden laat het publiek zien ook goed uit de voeten te kunnen met deze DJ. De sterke kant van DJ Ideal Crash is dat hij zijn platen goed en makkelijk in elkaar over laat gaan. Technisch is het zeer ok. Verrassend is de reggae die ingemixt wordt tijdens zijn drum'n'bass-set. Hij krijgt hiermee veel publiek op de dansvloer. Het laatste halfuur wordt er heftige drum'n'bass gedraaid, strak en dansbaar.

Afsluiter van de avond is DJ Smeerkaas, die ooit als hobby begon te draaien in de Metropool te Hengelo. Hij draait allerlei muziekstijlen aan elkaar. We horen electronics, jungle, drum 'n bass, breaks en meer. Een zeer afwisselende stijl en set. Door zijn diversiteit zijn er hier en daar wat foutjes in de overgangen, maar dansbaar is het zeker, zowel in de zaal als achter de draaitafels, waar Smeerkaas zichtbaar opgaat in zijn muziek.

De jury weet de diversiteit van DJ Smeerkaas wel te waarderen, maar het is DJ Ideal Crash die zich met zijn ietwat 'op safe' gedraaide set de verdiende winnaar van deze avond mag noemen. DJ Ideal Crash, die aangeeft de 'bedroom' wel eens uit te willen, is ook wat ons betreft de slaapkamer al aardig ontgroeid. Kultuurhuis Bosch heeft al laten weten deze DJ graag een keer te programmeren op een party, maar hij mag zich nu eerst gaan voorbereiden op de halve finale van de DJ-contest. Hopelijk zal hij ons dan verrassen met iets meer gekkigheid. Er volgen in principe nog twee voorrondes, maar gezien de vele aanmeldingen kunnen dat er ook nog drie worden! Dus wil jij nog laten zien dat je Arnhem's number #1 DJ bent? Stuur dan snel een mail naar DasFabrique of Kultuurhuis Bosch.

DJ Ideal Crash

DJ Smeerkaas

DJ DaWheelsOfSteel