The Matrixx en Doornroosje genomineerd voor Nachttempel 2006 The Matrixx en Doornroosje genomineerd voor Nachttempel 2006

Darko Esser: "Wij zijn wars van trends en hypes, misschien heeft dat de jury aangesproken"

, Freddy Radstaak,

The Matrixx en Doornroosje genomineerd voor Nachttempel 2006

Darko Esser: "Wij zijn wars van trends en hypes, misschien heeft dat de jury aangesproken"

Freddy Radstaak, ,

De stembussen voor Nieuwe Revu's Nachttempel Verkiezing 2006 zijn vandaag geopend. Het publiek kan kiezen uit tien genomineerde clubs, waaronder NOW&WOW, Panama en Paradiso. Onder de genomineerden ook twee Nijmeegse clubs: The Matrixx en Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vroeg hen om een reactie.

Darko Esser: "Wij zijn wars van trends en hypes, misschien heeft dat de jury aangesproken"

Voor het derde jaar wordt hij georganiseerd: Nieuwe Revu's Nachttempel Verkiezing. Vorig jaar won het Haagse Paard van Troje de prijs, twee jaar geleden ging het Rotterdamse Las Palmas met het prijzengeld aan de haal. The Matrixx was twee jaar geleden ook genomineerd en werd toen tweede. Vorig jaar kwamen ze niet op de lijst voor, maar dit jaar staan ze er weer tussen. Matrixx-eigenaar David Brons denkt dat hun nominatie te maken heeft met de goeie sfeer in de club: "We proberen op onze feesten een groot dance-event na te bootsen in de intieme omgeving van een club. En dat slaat aan." The Matrixx richt zich sterk op de themafeesten. Daardoor ontstaat er diversiteit in de doelgroep. Een avond Technotrixx trekt heel ander publiek dan een avond XXlerator. Brons: "Elk feest heeft zijn eigen sfeer en identiteit. Mensen komen ook steeds meer voor het feest dan voor de dj. Ze weten inmiddels dat dat wel goed zit tijdens hun 'eigen' avond." Doornroosjes dance-programmeur Darko Esser denkt ook dat de sfeer een belangrijke overweging is geweest om de club te nomineren. "Het is hier gemoedelijk. Je vindt hier mensen uit alle lagen van de bevolking die lekker door elkaar mengen. Bezoekers hebben niet het gevoel dat ze hip en trendy moeten zijn en ik denk dat ze dat een verademing vinden." Bovendien staat het programma goed aangeschreven. "Wij zijn wars van trends en hypes. Misschien heeft dat de jury aangesproken." Esser is blij met zijn nominatie. "Het is een prestigieuze prijs die heel erg leeft bij het publiek. Bovendien is er veel aandacht voor doordat Nieuwe Revu erachter zit." Ook David Brons is blij met alle publiciteit. "Bovendien is een publieksprijs en dus een goeie graadmeter voor hoe we het doen." De twee clubs zijn nu opeens in een concurrentiestrijd verwikkeld, waar ze in het dagelijkse Nijmeegse leven goed naast elkaar kunnen bestaan. David Brons: "The Matrixx programmeert breder dan Doornroosje. Zij richten zich vooral op techno, wij hebben ook groove, hardstyle en trance. Dat trekt een heel ander publiek." Ook Darko Esser voelt de concurrentiestrijd niet zo. "We respecteren elkaar. Wij programmeren wat meer voor de underground, zij wat meer voor de mainstream. En het één kan niet bestaan zonder het ander." David Brons ziet The Matrixx niet onmiddellijk winnen. "Ik denk dat vooral Panama en NOW&WOW heel grote kanshebbers zijn." Darko Esser was zelfs al verbaasd over de nominatie. "Maar ondanks dat wil ik natuurlijk wél iedereen oproepen om op ons te stemmen!" De stembussen zijn geopend van 1 tot en met 19 maart 2006. Stemmen kan op de website van Nieuwe Revu's Nachttempel. De uitslag wordt op dinsdag 21 maart bekend gemaakt in een live uitzending op 3FM. De winnaar ontvangt 15.000 euro.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland